Europese erkenning voor Essity recyclingservice

november 20, 2017 in MVO

Essity European Paper Recycling Awards 2017Tork PaperCircle, onderdeel van Essity en haar wereldwijde hygiënemerk Tork, is de eerste recyclingservice voor papieren handdoeken ter wereld. Op woensdag 18 oktober werd de service erkend bij de European Paper Recycling Awards in het Europese Parlement. Tork PaperCircle was een van de twee finalisten in de categorie Informatie en Educatie. De prijs is een erkenning voor projecten, initiatieven en campagnes, die bijdragen aan de duurzaamheid van Europa door activiteiten die de recycling van papier ondersteunen. De jury bestaat uit academici, journalisten en leden van het Europese Parlement, waaronder Simona Bonafè, verantwoordelijk voor het Afvalwetgevingspakket in het Europese Parlement.

Tork PaperCircle laat het belang zien van de betrokken producenten in de hele levenscyclus van een product. Essity toont hoe het mogelijk is duurzaamheid en industriële ontwikkeling onder een unieke noemer te combineren”, aldus Simona Bonafè, lid van het Europese Parlement.

Op de foto v.l.n.r.: Carsten Bauer (Essity), Sara Lundström (Essity), Simona Bonafè (lid van het Europese Parlement), Asa Degerman (Essity) en Peter Purmer (Essity). (beeld: Tork)

Circulaire economie steeds belangrijker
De circulaire economie wordt steeds belangrijker voor bedrijven wereldwijd. Aangestuurd door zowel het toegenomen consumentenbewustzijn als regeringsinitiatieven zoals het EU-kringloopeconomiepakket. Bedrijven dienen hun werk zowel op een hoger plan te brengen als hun inspanningen kenbaar te maken. De service is de nieuwste van de groepsbrede inspanningen van Essity om circulair te gaan, als deel van haar algehele bedrijfsstrategie.

Tork PaperCircle is een uitstekend voorbeeld van hoe we het voortouw nemen op de weg naar een kringloopeconomie voor professionele hygiëne samen met onze klanten, en het doet ons goed dat de European Paper Recycling Council ons werk erkent”, zegt Kersti Strandqvist, Senior vicepresident, Group Sustainability, Essity.

Tork PaperCircle
Essity heeft Tork PaperCircle ontwikkeld, om bedrijven te helpen hun handdoeken te recyclen tot nieuwe tissue-producten. De service helpt om afval te verminderen en de CO2-voetafdruk met 40%* te verkleinen. Klanten kunnen door middel van recyclingstatistieken en creatieve communicatie aan hun werknemers en bezoekers laten zien waar zij voor staan. Tork PaperCircle voert momenteel veelbelovende pilots uit in Duitsland en Nederland. Het Duitse Commerzbank breidde de service onlangs zelfs uit tot vijftien vestigingen.

Door recycling kunnen we onze CO2-voetafdruk verkleinen en produceren de betrokken gebouwen minstens 20 procent minder afval. Tork PaperCircle zet ons op de kaart als een recyclingpionier onder Duitse bedrijven”, zegt Dirk Middelmann, Corporate Real Estate Management, Commerzbank.

Lees meer over de European Paper Recycling Awards op: http://www.paperforrecycling.eu/

 

*Voor papieren handdoeken, in vergelijking met actuele afvalverwerkingsopties. Op basis van een LCA geverifieerd door IVL, Swedish Environmental Research Institute Ltd, 2017, waarbij rekening is gehouden met de vermeden processen.

Delen