ERA onderzoek naar duurzaamheidsvoordelen materieelverhuur

april 11, 2017 in België, MVO

duurzaam - stockfotoZien verhuurbedrijven duurzaamheid steeds vaker als een middel om de meerwaarde voor de klant te verhogen? De European Rental Association deed onderzoek en bracht een rapport uit. Bedrijven blijken een reeks initiatieven te introduceren om de klantwaarde te vergroten en om zichzelf binnen de branche te onderscheiden.

Uit het onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat verhuurbedrijven erop aandringen, dat de oorspronkelijke fabrikanten van het materieel betrouwbare, duurzame leveranciers worden; monitoringtechnologieën en hybride aandrijvingssystemen gebruiken om het energieverbruik terug te dringen; gebruikmaken van voertuigen met lage uitstoot en maatregelen invoeren om brandstofverbruik te verminderen; en de recycling van afval en materieel verbeteren.

De brochure heeft als doel om verhuurbedrijven en hun klanten, landelijke organisaties en Europese instellingen van informatie en adviezen te voorzien op het gebied van duurzaamheidsbeleid en om het belang van duurzaamheid voor de materieelverhuursector te promoten. Het rapport is online te vinden op: http://sustainability.erarental.org/.

Over ERA
De European Rental Association is in 2006 opgericht als vertegenwoordigend orgaan van de nationale brancheorganisaties en materieelverhuurbedrijven in Europa. Op dit moment zijn er meer dan 5000 verhuurbedrijven bij aangesloten, direct of indirect via een van de 14 nationale brancheorganisaties. De werkgroepen van de ERA zijn actief op de volgende gebieden: Promotie, Duurzaamheid, Statistiek en Techniek. Het eerstvolgende ERA-congres wordt van 2 tot 4 mei 2017 gehouden in Amsterdam.

Over het rapport
Het onderzoeksrapport van de European Rental Association (ERA), waarin de voordelen van materieelverhuur op gebied van duurzaamheid centraal staan, is nu online beschikbaar in zeven talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Pools en Nederlands.

Uitvoerige informatie over de activiteiten, rapporten en publicaties van de ERA is beschikbaar op de ERA-website op http://www.erarental.org.

 

 

Delen