Ecover verovert plaats in ‘s werelds Benefit Corporations

juni 30, 2017 in België, MVO

Ecover Ocean flesEcover en zijn zustermerk Method hebben een nieuw hoogtepunt bereikt met een geverifieerde score van 146 op de B Impactevaluatie. Dankzij deze uitstekende prestatie, die werd aangekondigd door Drew Fraser, de CEO van het moederbedrijf van Ecover en Method, People Against Dirty, horen de merken nu thuis bij de twee procent beste Benefit Corporations.

Het B Corp-model is intrinsiek aan People Against Dirty, dat evenveel waarde hecht aan de groei van het algemeen nut als de winst. Het B Corp-certificaat is voor bedrijven wat Fair Trade is voor koffie of de LEED-certificering voor ecologisch bouwen. B Corps worden gecertificeerd door de non-profitorganisatie B Lab en moeten voldoen aan strenge sociaal-maatschappelijke criteria en uitblinken op het gebied van milieu-impact, transparantie en corporate governance. Als een van ‘s werelds beste B Corps van 2016 heeft het bedrijf de langetermijnambitie om de natuurlijke hulpbronnen te helpen herstellen en gemeenschappen te bevorderen, en als bedrijf wereldwijd te groeien op een verantwoorde manier.

Baanbrekende B Corps
Een score van 80 op de B Impactevaluatie komt in aanmerking voor een certificering. Een score van 146 overschrijdt dus niet alleen de score die People Against Dirty voorop had gesteld om te behalen tegen 2020, ze zet Ecover en Method ook in het gezelschap van baanbrekende B Corps zoals Patagonia en New Belgium Brewing Co. Deze merken verleggen de grenzen van de industrie en stellen met hun leiderschap een voorbeeld voor de business-for-good community en de mainstream business.

Gezonde mensen, gezonde planeet, gezond ondernemen
“Er is fantastisch werk geleverd om twee merken met een grootse geschiedenis en erfgoed te combineren, waardoor we over de hele lijn een pak sterker staan”, aldus Drew Fraser, CEO van People Against Dirty. “Van onze toeleveringsketen, over innovatie en logistiek, tot het zorg dragen voor onze mensen in elke stap van het proces, hebben we dingen geprobeerd die niemand in onze sector heeft aangedurfd. We hebben onze South Side Soapbox fabriek geopend in Pullman, Chicago en mensen uit de omgeving aangeworven om bij te dragen aan de mooie toekomst van de gemeenschap. Wereldwijd, in elk kantoor en in elke fabriek implementeren we de beste voordelen voor werknemers. We zetten in op gezonde mensen, een gezonde planeet en gezond ondernemen, en onze laatste B Corp-score weerspiegelt al onze inspanningen.”

Prestaties
De wereldwijde certificeringsprestaties van Ecover en Method van de voorbije twee jaar omvatten:
(1) het creëren van een duurzaamheidsblauwdruk die toelaat bedrijfsobjectieven te rapporteren op kwartaalbasis;
(2) steeds meer kiezen om te werken met leveranciers die hernieuwbare energie gebruiken en meer dan 75% van hun afval recycleren;
(3) uitbreiden van de bonuspoel om alle vaste werknemers te betrekken, en daarmee te erkennen dat iedereen bijdraagt aan en wordt beloond voor onze successen;
(4) opening en exploitatie van de eerste fabriek in de sector met een LEED-platinum certificaat, gevestigd in Chicago.

Method speelde een cruciale rol bij de oprichting van de gecertificeerde B Corporation-beweging, en Ecover heeft een lange geschiedenis om zijn positieve impact zo groot mogelijk te maken”, aldus Ben Anderson, chief B Keeper bij B Lab. “De kern van de B Corp-missie is de idee dat we samen beter zijn. Door de krachten te bundelen en onze gemeenschappen te betrekken, kunnen B Corps het bedrijfsleven herdefiniëren en meer goeds doen voor de wereld.” 

Over People Against Dirty
People Against Dirty is het moederbedrijf van twee merken –  Method en Ecover  –  waar onverschrokken denkers, gekke wetenschappers en avontuurlijke designers werken die geloven dat het status quo kan worden overwonnen met innovatie en optimisme. Schoonmaken nemen we heel serieus, maar niet onszelf. Method, opgericht in 2000 en met hoofdkantoor in San Francisco, maakt kwaliteitsvolle, planeetvriendelijke en designgedreven reinigings- , afwas- en verzorgingsproducten. Ze worden geformuleerd met natuurlijk afgeleide, biologisch afbreekbare producten. Method is genadeloos voor vuil, maar lief voor mens, dier en de planeet. Ecover is de Europese lijn van ecologische reinigingsproducten die een enorme impact heeft gehad op de schoonmaakwereld – en een positieve impact op het milieu – sinds zijn oprichting in 1979. Als een gecertificeerde B Corp legt People Against Dirty de lat steeds hoger in het ecologisch vervaardigen, met onze legendarische groene fabriek in België en de eerste LEED-platinum gecertificeerde fabriek in onze sector in Chicago, liefkozend de South Side Soapbox genoemd.

Over Lab B
B Lab is een non-profitorganisatie ten dienste van een wereldwijde beweging van mensen die ondernemen voor de goede zaak. Uitgangspunt is dat alle bedrijven ooit zullen concurreren met elkaar om het beste te doen voor de wereld, en dat de maatschappij zal genieten van een meer gedeelde en duurzamere welvaart. B Lab stuurt deze systemische verandering aan door: (1) een wereldwijde community van gecertificeerde B corporations op te bouwen; (2) Mission Alignment te bevorderen door innovatieve bedrijfsstructuren te gebruiken zoals de ‘benefit corporation’ om de belangen van een bedrijf af te stemmen op die van de samenleving; (3) tienduizenden bedrijven, investeerders en instellingen te helpen meten wat belangrijk is, aan de hand van de B Impactevaluatie en B Analytics om hun impact – en de impact van de bedrijven waarmee ze samenwerken – te beheren, even nauwkeurig als hun winst; en (4) miljoenen te inspireren om aan te sluiten bij de beweging door te overtuigen via storytelling.

Delen