Duurzaam Dour en proper Pukkelpop dankzij Werner & Mertz

juli 11, 2017 in België, MVO

PukkelpopDe organisatoren van Dour en Pukkelpop doen al jaren inspanningen om hun festival duurzamer te maken via integrale milieuplannen, waartoe ook het gebruik van duurzame onderhoudsproducten behoort. Beide festivals kiezen resoluut voor de reinigingsmiddelen van Werner & Mertz Professional, producent van integraal ecologische schoonmaakproducten en eco-pionier met hoofdzetel in Mainz.

Proper Pukkelpop
Voor een derde jaar op rij werkt Pukkelpop, dat plaatsvindt van 16 tot 19 augustus in Kiewit- Hasselt, samen met Werner & Mertz.  Het festival werd reeds voor eerdere edities bekroond met de Yourope Green’n’Clean Award, een internationale erkenning voor milieuvriendelijke festivals. De organisatie bewandelt het groene pad verder met talrijke verbeteringen en nieuwigheden, dankzij een integraal milieuplan, waarin ook duurzame onderhoudsproducten thuis horen.

Pukkelpop kiest voor het tweede jaar op rij voor de green care PROFESSIONAL producten, die allemaal het Europese Ecolabel dragen. Twee van de producten zijn zelfs Cradle to Cradle® gecertificeerd: de allesreiniger TANET oranSchoonmaakjournaal - Dour - Werner & Mertzge en de ruiten- en spiegelreiniger GLASS cleaner. green care PROFESSIONAL producten  zijn integraal duurzame schoonmaakmiddelen die over de hele waardeketen voldoen aan de strengste milieunormen en uitstekende prestaties leveren.

Pukkelpop gebruikt zowel op het festivalterrein, backstage als op de camping WC lemon als WC-reiniger en  LAVAMANI sensation handzeeppompjes. Specifiek in de backstage worden het ACTIV liquid wasmiddel en het MANUDISH afwasmiddel van green care PROFESSIONAL ingezet.

Duurzaam Dour
Ook Dour, dat plaatsvindt in het gelijknamige Waalse dorp van 12 tot 16 juli, neemt dit jaar Werner & Mertz onder de arm in het kader van zijn project Duurzame Ontwikkeling Dour Festival, of simpelweg 3D (Développement Durable Dour Festival). 3D is een verzameling van acties die het festival zal hanteren om een ecologischer, milieuvriendelijker en duurzamer festival aan te bieden.

Zo spoort het festivalgangers aan om met het openbaar vervoer naar het festival te komen, sorteert het al het afval en worden zowel de consumer als professional producten van Werner & Mertz gebruikt voor alle schoonmaakactiviteiten. Denk maar aan het schoonmaken van de keukens, de bars, de backstage, enzovoort.

Zowel de producten van het consumermerk Frosch (www.frosch.be)  als deze van het professional merk green care PROFESSIONAL (www.wmprof.com) worden voor de schoonmaak van de keukens, bars, backstage enzovoort op Dour gebruikt.

Duurzaam ondernemen in de praktijk
Eric Van Raemdonck, general manager Werner & Mertz PROFESSIONAL Benelux, over beide samenwerkingen: “Ons aanbod is afgestemd op een groeiend aantal organisaties en ondernemingen, die duurzaam ondernemen waarachtig in de praktijk willen omzetten, ook in de minder opvallende aspecten zoals de schoonmaak van de infrastructuur. Het doet ons dan ook veel plezier dat Pukkelpop en Dour, twee festivals die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, heel doelbewust kiest voor onze green care PROFESSIONAL producten om hun ecologische voetafdruk en die van hun  festivalgangers te verminderen.”

Over Werner & Mertz Professional
Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. tana PROFESSIONAL en green care PROFESSIONAL zijn de twee voornaamste merken in Europa. Het beschermen van hulpbronnen, duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit zijn altijd de hoofdbetrachting geweest van de Werner & Mertz Group, die EMAS-gecertificeerd is en de LEED Platinum ontving voor haar hoofdkantoor in Mainz. De Werner & Mertz Group is al meer dan 150 jaar nauw verbonden met de plaats Mainz. De groep bestaat al meer dan 140 jaar en opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt.

Delen