CWS wint aanbesteding Gemeente Groningen met 100% elektrische distributie

mei 11, 2017 in MVO

CWS - Gemeente GroningenOp 9 mei is op de Grote Markt een 100% elektrische truck officieel in gebruik genomen voor de distributie van CWS-producten in en rondom Groningen. Aanleiding hiervoor was de Europees openbare aanbesteding Hygiënische Voorzieningen, die medio 2016 namens de afdeling Facilitaire Services van de gemeente Groningen werd uitgevoerd. De gunning viel uit in het voordeel van CWS. Naast de voor de gemeente aansprekende resultaten van CWS op het gebied van duurzaamheid en social return was een van de eisen in de aanbesteding, dat het transport op de 85 locaties elektrisch moest worden uitgevoerd. CWS bood de oplossing met een geheel nieuwe 100% elektrische 12 tons besteltruck.

Extra actieradius
De eis van de gemeente was aanvankelijk geen sinecure daar het bevoorraden van alle locaties nogal wat afstanden betreft. Samen met de firma Emoss werd een speciale, 100% veilige, distributietruck ontworpen met een actieradius tussen de 180 en 200 kilometer. De truck wordt gedurende de nachtelijke uren opgeladen. Verder wordt er tijdens het rijden elektriciteit gegenereerd. Het stroomverbruik is met 0,6 kW per kilometer bijzonder laag voor een 12 tons voertuig.

Minder diesel
De impact van deze nieuwe servicetruck is groot in termen van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Met afstanden van 700 km per week bespaart CWS met de inzet van een 100% elektronisch voertuig op jaarbasis ruim 5800 liter diesel brandstof. Dit betekent minder uitstoot van ca. 16.000 kg CO2.

De overeenkomst met de gemeente Groningen is 1 februari 2017 ingegaan en kent een maximale duur van 8 jaar. De gemeente Groningen spreekt haar volste vertrouwen uit in CWS aldus Albert de Roos, Inkoopadviseur van de gemeente Groningen.

Over CWS Nederland
CWS Nederland is een dochteronderneming van een van de internationaal toonaangevende leveranciers van professionele en innovatieve allround oplossingen voor sanitaire ruimtes en textieldiensten. Hiertoe behoren o.a. de bekende CWS handdoek-, zeep-en geur-dispensers, entreematten en milieuvriendelijke sensor-kraanconcepten en Washroom Media. Onze klanten profiteren van de professionele allround dienstverlening, inclusief persoonlijk advies en regelmatig onderhoud. CWS-boco International heeft 19 vestigingen in Europa en China, heeft 7.661 werknemers en is een dochteronderneming van Franz Haniel Cie.

Op de foto v.l.n.r.: Marcel Hof (CWS), Melle de Vries (CWS) Jelto Fokkens (gem. Groningen), Cor Apeldoorn (gem. Groningen, Harry van der Meer (CWS), Albert de Roos (gem. Groningen)

Delen