CWS start met Ecolabel gecertificeerd wasproces van Ecolab

januari 19, 2017 in MVO

Ecolabel - logoCWS is voor haar rollenwasserij een samenwerking aangegaan met Ecolab. Met OxyGuard40, een EU-Ecolabel gecerticeerd wasproces ontwikkeld door Ecolab, slaagt CWS erin bij 40°C een nog beter resultaat te bereiken voor de miljoenen rollen, die de wasserij jaarlijks passeren.

CWS streeft net als Ecolab naar behoud van natuurlijke hulpbronnen en naar minder milieubelasting van onze planeet. OxyGuard40 heeft een lager water- en energieverbruik en verlengt de levensduur van textiel. Het is effectief bij lagere temperatuur en vriendelijk voor het milieu. OxyGuard40 biedt een verbeterde witheid en maximaal kleurbehoud.

OxyGuard40 heeft het EU-Ecolabel (richtlijn DE/ 039/002). Dit sluit volledig aan bij het duurzaamheidsbeleid van CWS.

Over CWS Nederland
CWS Nederland is een dochteronderneming van één van de internationaal toonaangevende leveranciers van professionele en innovatieve allround oplossingen voor sanitaire ruimtes en textieldiensten. Hiertoe behoren o.a. de bekende CWS handdoek-, zeep-en geur-dispensers, entreematten en milieuvriendelijke sensor-kraanconcepten en Washroom Media. Onze klanten profiteren van de professionele allround dienstverlening, inclusief persoonlijk advies en regelmatig onderhoud. CWS-boco International heeft 19 vestigingen in Europa en China, heeft 7500 werknemers en is een dochteronderneming van Franz Haniel Cie. De CWS-boco Group behaalde in 2015 met 6700 medewerkers een verkoopomzet van 751 miljoen euro. De Haniel Group genereerde in 2015 een omzet van ± 3.8 miljard euro met ongeveer 11.500 werknemers en is een van meest succesvolle Duitse familiebedrijven ter wereld.

Over Ecolab
Met dienstverlening op meer dan 1 miljoen klantlocaties is Ecolab wereldwijd markleider in water-, hygiëne- en energieoplossingen die mensen en natuurlijk hulpbronnen beschermen. Met een jaaromzet van $13.5 miljard in 2015 en 47.000 medewerkers biedt Ecolab complete oplossingen en on-site service voor klanten in de textielverzorgingsbranche, gezondheidszorg, hospitality, voedingsmiddelenindustrie en industriële markten in meer dan 170 landen.

Delen