Crohill kiest Portena als duurzame partner in logistiek

oktober 10, 2018 in MVO

Duurzaam schoonmaken kan niet zonder groene logistiek. Juist omdat er zoveel schadelijke uitstoot in de logistieke branche is, valt hier op het gebied van duurzaamheid veel te winnen. “Onze logistieke partner Portena heeft in vijf jaar tijd een CO2-reductie gerealiseerd van 20% en heeft naast de Lean & Green Award, nu ook de Lean & Green Star, meldt Crohill met trots.

Duurzame logistiek leidt tot winst voor het milieu, de gezondheid en economie. Portena investeert doorlopend in nieuw en duurzamer materieel, zo ook in schonere vrachtwagens. Op dit moment is het overgrote deel van de vrachtwagens van Portena van het type Euro V en Euro VI. Deze vrachtwagens hebben de minste CO2-, stikstof- en fijnstofuitstoot en zijn daarmee de meest duurzame vrachtwagens die tot dusver bestaan.

Experts over duurzaamheid
Iedereen is tegenwoordig op zoek naar producten, die het milieu zo min mogelijk belasten. Toch is het maken van een milieubewuste keuze niet altijd even makkelijk. Want is het belangrijker dat een product biologisch afbreekbaar is of dat het gemaakt is van een gerecycled materiaal? Ga je voor een lichte kwaliteit, waardoor er in eerste instantie minder grondstoffen zijn gebruikt of juist voor de zwaardere variant die langer meegaat? Betekent biobased bijvoorbeeld dat het product per definitie duurzaam is? Is een papieren zak nou echt beter voor het milieu dan een plastic zak?

Hoewel we gevoelsmatig vaak het juiste antwoord denken te weten, de enige manier om vast te stellen welk product de minste impact heeft op het milieu is een milieu-impact berekening. Deze berekening, de zogenaamde LCA (Life Cycle Assessment), is een wetenschappelijke methode voor het aanwijzen en in kaart brengen van de grondstoffen, energie, afvalstoffen en emissies in alle stadia van het levenscyclus van een product. Van de winning van de grondstoffen tot aan de afvalfase zoals verbranding of recycling. Zo ontstaat een milieuvoetafdruk, die het mogelijk maakt om een onderbouwde en objectieve duurzame keuze te maken.

Hebt u een klik met duurzaamheid? Laat u inspireren over de duurzame stappen van Crohill voor en in de schoonmaak.

 

Delen