11e MVO verslag CWS: overzicht duurzame inzet in 2016

mei 29, 2017 in MVO

CWS handen wassenElke twee jaar presenteert CWS Nederland een uitgebreid MVO-rapport. Daar tussenin, wat dit jaar het geval is, verschijnt een verkort intermediate report met daarin de belangrijkste zaken van het afgelopen jaar. De inhoud van het rapport is in overeenstemming met de richtlijnen van de Global Reporting Initiative (GRI G4) voor duurzame rapportage en laat zien wat CWS in 2016 aan duurzame maatregelen heeft uitgevoerd en verbeterd.

CWS vermeldt enkele highlights: “Ons totale wasvolume (in kg) van zowel de schoonloopmatten als de katoenen rollen is gestegen met 5,2% ten opzichte van dezelfde periode van het jaar daarvoor. We hebben dit gerealiseerd met 27% minder wasmiddel, een onveranderd; waterverbruik en een reductie van het energiegebruik met 7,8%.

Het ziekteverzuim onder medewerkers van CWS Nederland daalde in 2016 van 5% naar 4%. De totale CO2 emissies is 0,34% lager. De klantwaardering steeg in 2016 van 7,77 naar 7,83. Er is ruim 25% meer tijd besteed aan trainings- en opleidingsuren.

Het gehele rapport kunt u downloaden via deze link naar CWS.

Over CWS
CWS is een van de meest toonaangevende service partners in textieldiensten en sanitaire hygiëne. De diensten worden aangeboden via flexibele huur- en servicecontracten. Klanten profiteren van de transparante kosten en professionele allround dienstverlening, inclusief persoonlijk advies, regelmatig onderhoud van de apparatuur en professionele behandeling van handdoekrollen en matten.

Delen