Lobby OSB regeerakkoord inbesteding schoonmaak komt op stoom

maart 20, 2013 in Inbesteding

OSB - Rob Bongenaar“Al sinds het bekend worden van het regeerakkoord zijn we als schoonmaakbranche in de weer om negatieve effecten te minimaliseren, maar ook om positieve effecten te maximaliseren. Zo is het voornemen om schoonmaakactiviteiten bij de overheid weer in te besteden iets waar we ons fel tegen verweren. Het is terug in de tijd en miskent volledig onze professionaliteit en efficiëntie. Bovendien is het een stuk duurder, maar daar zijn ze in Den Haag inmiddels al achter gekomen.”

Dit schrijft OSB-directeur Rob Bongenaar op 19 maart op de website van de ondernemersvereniging. “Voor wat betreft het verplichte quotum arbeidsgehandicapten van 5% zetten we vooral in op de kansen die dit biedt. Als we als schoonmaaksector voor onze klanten deze 5% kunnen invullen, dan ziet deze verplichting er ineens heel anders uit en is het ronduit een kans voor onze sector.”

Vanaf deze week maakt OSB een ronde langs betrokken Kamerleden, VNO/NCW en bewindslieden om het verhaal toe te lichten. “Vooral positief en oplossingsgericht, want dat is ook onze aard in de schoonmaak”, aldus Bongenaar. Wordt vervolgd.

Bron: www.OSB.nl, 19 maart 2013

Delen