OSB wil overheidsbesluit tot inbesteding terugdraaien

juli 23, 2015 in Inbesteding

Piet Adema - foto NRC en Nu.nlWerkgevers in de schoonmaakbranche willen het besluit van de overheid om schoonmakers in vaste dienst  te nemen terugdraaien. Dat laat Piet Adema, voorzitter van werkgeversorganisatie OSB, weten aan NU.nl. Dat minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher met het aannemen van de eerste schoonmakers bij het Rijk het goede voorbeeld wil geven, klopt niet, vindt OSB. 

In verband met de auteursrechtelijke bescherming van dit artikel is enkel de inleiding opgenomen. Door op deze link te klikken kunt u het hele artikel op Nu.nl lezen.

In het Financieele Dagblad van 23 juli doet OSB-directeur Rob Bongenaar aankondiging over de overstap van 2500 schoonmakers naar de Rijksschoonmaakdienst: “’Wij gaan deze gang van zaken aanvechten omdat we aan de juridische basis twijfelen.” OSB heeft een klacht ingediend bij de Commissie van Aanbestedingsexperts, een onafhankelijke commissie, die bemiddelt in aanbestedingsklachten. De OSB wil uiteindelijk afdwingen dat het kabinet zijn besluit tot inbesteding terugdraait.

Voor het hele interview verwijzen we u naar de website van OSB.

Delen