Philips Stadion pakt primeur met slim sensorsysteem BeSense

november 15, 2017 in Digitalisering, Smart Cleaning

Schoonmaakjournaal BeSense - PSVCSU en Heijmans hebben in opdracht van PSV BeSense geïnstalleerd in het Philips Stadion in Eindhoven. BeSense is een slim sensorsysteem dat anonieme data verzamelt over de bezetting, benutting en comfortwaarden van (werk)omgevingen. Met dit inzicht kan het beheer van een gebouw slimmer en efficiënter worden ingericht.

PSV is de eerste club in Nederland die het innovatieve schoonmaaksysteem in zijn stadion heeft geïnstalleerd en gaat BeSense met name inzetten voor een efficiëntere schoonmaak.

Bijdrage aan beleving
Met de sensoren wordt de bewegingsactiviteit in onder andere vergaderruimtes, kantoren en Business Rooms gemeten. De data wordt maandelijks geanalyseerd. Schoonmaakwerkzaamheden worden daar via een app passend op afgestemd. Een slim systeem toont op de BeSense schoonmaak-app automatisch de route en ook het op een eenvoudige wijze registeren van meldingen is opgenomen. Dat levert bezoekers en medewerkers een gezonde en schone omgeving op die bijdraagt aan een positieve beleving.

Inzicht
BeSense is een gezamenlijke ontwikkeling van CSU en Heijmans. Het sensorsysteem geeft inzicht in de bezetting, benutting en de comfortwaardes van de werkomgeving, waar functionaliteiten als CO2, temperatuur, lichtintensiteit en luchtvochtigheid gemeten worden. Deze right data, die real time wordt verkregen, zorgt ervoor dat gebouwbeheerders hun gebouw slimmer en efficiënter kunnen beheren en tevens kunnen inspelen op het comfort.

Op 9 november won BeSense de European Cleaning and Hygiene Award 2017 in de categorie Groundbreaking technological innovation of the year.

Over CSU
CSU is vanuit diverse vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Barendrecht. CSU biedt werk aan 13.500 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. Het bedrijf ontving diverse keren het predikaat Best Managed Company. CSU kwam in 2016 uit het jaarlijkse onderzoek van MT100 als meest gewaardeerd schoonmaakbedrijf van Nederland uit de bus. In 2017 werd CSU voor het vierde jaar op rij gecertificeerd als Top Employer Nederland.

Delen