Kärcher en OrangeGas slaan handen ineen voor uniek tankconcept

september 25, 2015 in Diensteninnovaties

Karcher - Slim en SchoonOrangeGas verkoopt uitsluitend 100% Groengas aan de pomp, de schoonste brandstof van dit moment. Daarnaast kun je nu, terwijl je tankt, ook je auto schoonmaken. Dankzij de Kärcher-stofzuiger die in de pompzuil is geïntegreerd, sla je twee vliegen in één klap. Dat heet: Slim en schoon tanken.

Marcel Borger, directeur OrangeGas en bedenker van dit gloednieuwe concept, legt uit: “Het idee ontstond toen ik zelf op een van onze tankstations tankte en mijn auto inkeek. Die kon wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Op dat moment ontbrak mij de tijd om daarvoor nog speciaal naar een stofzuigerplek te rijden. Zo bedacht ik dat het ideaal zou zijn als je dit kunt doen terwijl je tankt, en dan ook nog gratis, zonder gedoe met munten. Zeker voor (zakelijke) veelrijders, bijvoorbeeld taxiondernemers, zal dit concept bijdragen aan de hele OrangeGas-tankbeleving: Happy Planet, daar word je blij van.”

Samenwerking
De  samenwerking met Kärcher was snel gevonden. Als ’s werelds grootste speler op het gebied van reinigingsapparatuur kijkt Kärcher altijd naar hoe kan ingespeeld worden op de wensen en behoeften van de klanten. De samenwerking met OrangeGas is hiervan een typisch voorbeeld. Het bieden van tailor made-oplossingen vormt een belangrijk bestanddeel van het Kärcher-succes.

Hoe werkt het?
Alle OrangeGas-pompen zijn uitgerust met een slim Start/Stop-systeem. Je tankt met een druk op de knop en hebt dus letterlijk je handen vrij. Zolang de pomp loopt, kan de stofzuiger in werking worden gesteld door middel van de ‘Aan’-knop. De stofzuiger stopt automatisch zodra de tankbeurt klaar is. De stofzuigerslang is uittrekbaar zodat deze ook bij bestelbussen en/of grotere voertuigen ver genoeg kan reiken.

Het concept zal in eerste instantie op twee OrangeGas-locaties worden ingebouwd, namelijk aan de Atoomweg in Utrecht en de Australiëhavenweg in Amsterdam. Bij gebleken succes en voldoende  animo, wordt het concept verder uitgerold naar meerdere OrangeGas-locaties.

Het concept werd voor het eerst getoond op Taxi Expo, hét evenement voor de taxibranche, op 22 september in Expo Houten.

Over OrangeGas OrangeGas realiseert en exploiteert groen-gas vulpunten door heel Nederland. OrangeGas is in 2008 opgericht door Marcel Borger en Pelle Schlichting, vanuit de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan duurzame mobiliteit in Nederland. In juni 2009 werd het eerste groen-gas vulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van één nieuw vulpunt per maand is OrangeGas de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit. Op dit moment exploiteert OrangeGas 60 van ruim 140 aardgas- en groen-gas vulpunten in Nederland. OrangeGas levert 100% groen gas en is hiermee koploper in de markt.