Reactie FNV Schoonmaak op loon werkgevers: “Harteloos”

februari 14, 2017 in Schoonmaakcao

nieuws - Schoongenoeg beeldSchoonmakers hebben tijdens de cao-onderhandelingen op 14 februari de schoonmaakbedrijven gevraagd hun hart te tonen. Schoonmakers willen 2,5% loonsverhoging, een echte reiskostenvergoeding en een redelijke eindejaarsuitkering. De schoonmaakbazen blijken harteloos, gezien het loonbod dat zij vandaag deden. Dat bod is minder dan de helft van de eisen van de schoonmakers. “Ze hebben ons laten stikken’, zegt Khadija Tahiri, president van FNV Schoonmaak.

Het Parlement van Schoonmakers noemde het loonbod een belediging voor alle schoonmakers. ‘Heel veel schoonmakers kunnen nauwelijks de huur betalen, laat staan dat ze aan het eind van de maand genoeg geld overhouden om hun kinderen te laten sporten of om nieuwe schoenen voor ze te kopen’, zegt Tahiri. “We strijden al jaren voor een echte baan met genoeg inkomen. We gaan door totdat we het hebben.” 

Laatste kans
Op donderdag 23 februari is de laatste onderhandelingsronde gepland. Dan krijgen de schoonmaakbazen nog één kans om met een fatsoenlijke loonbod te komen. Op zaterdag 25 februari is er een landelijke actiebijeenkomst voor alle leden van FNV Schoonmaak. Die gaan dan beslissen of er harde acties nodig zijn.

ZEEP!
Tijdens de onderhandelingen maken schoonmakers ZEEP!, het FNV Schoonmakers-in-actie-journaal, waarin ze de misstanden in de schoonmaaksector zelf in beeld brengen. Het journaal is te zien op www.schoongenoeg.nu en op www.facebook.com/fnvschoongenoeg

Delen