Ook schoonmakers VNG hoofdkantoor in actie voor respect en werkdruk

december 1, 2016 in Schoonmaakcao

nieuws - Schoongenoeg beeldDe schoonmakers van het hoofdkantoor van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voeren vanmiddag om 17.00 uur actie voor meer respect en minder werkdruk. Ze bieden schoonmaakbedrijf GOM een petitie aan. 

“Wij zijn vakmensen, maar door de hoge werkdruk kunnen wij ons vak niet normaal uitvoeren. Als het moet in de tijd die GOM ons geeft, hebben we meer collega’s nodig om alles echt schoon te krijgen”, zegt Asha  Jhinnoe, schoonmaker bij VNG. “Ook hebben we te maken met intimidatie door de leidinggevende. Dat is niet normaal! Wij zijn mensen en we verdienen respect.”

Verslag
Op 7 november zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor schoonmakers gestart. Vandaag en morgen wordt er weer onderhandeld. Om Nederland te laten zien wat er nog steeds misgaat in de schoonmaaksector, maken schoonmakers gedurende de onderhandelingen zelf ZEEP! Met dit actiejournaal willen ze iedereen laten zien hoe hoog de werkdruk is, dat afspraken niet worden nagekomen en hoe ze worden behandeld als ze zich ziek melden, zodat de schoonmaakbazen beseffen dat hun gedrag niet normaal is.

Ook van de actie bij VNG doen de schoonmaakreporters van ZEEP! verslag. Dit is aanstaande zaterdag vanaf 16:00 uur in het journaal te zien op facebook.com/fnvschoongenoeg.

In ons dossier Schoonmaakcao een overzicht van alle ontwikkelingen in de cao-onderhandelingen.

Delen