FNV: schoonmakers ProRail geven Asito Roestige Wissel Award

december 12, 2016 in Schoonmaakcao

schoonmaakjournaal-prorail-inktpot-foto-prorailDe schoonmakers van de ProRail-kantoren zijn er klaar mee. Bij iedere contractwissel zijn ze de klos. Bij de recente overgang per 1 december naar schoonmaakbedrijf Asito kregen ze een contract voorgeschoteld, dat helemaal niet spoort. Daarom overhandigen ze morgen, 13 december om 10 uur bij ProRail Inktpot, Moreelsepark 3 in Utrecht, de Roestige Wissel Award aan Asito.

Driss, schoonmaker bij ProRail: “We moeten bijvoorbeeld tekenen voor werkduurverkorting, waardoor we minder zouden gaan verdienen. Ook mogen we niet bij ProRail zelf gaan werken en moeten we verplicht voor aanvang van het dienstverband zeggen wat voor ziektes, gebreken en kwalen we hebben gehad. Dat is toch niet normaal?!”

Cao-onderhandelingen en ZEEP! B
egin november zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor schoonmakers gestart. Om Nederland te laten zien wat er nog steeds misgaat in de schoonmaaksector, maken schoonmakers gedurende de onderhandelingen zelf ZEEP! Met dit actiejournaal willen ze iedereen laten zien hoe hoog de werkdruk is, dat afspraken niet worden nagekomen en hoe ze worden behandeld als ze zich ziek melden. Zodat schoonmaakbazen als Asito beseffen dat hun gedrag niet normaal is.

Ook van de actie bij ProRail doen de schoonmaakreporters van ZEEP! verslag. Dit is aanstaande zaterdag vanaf 16:00 uur in het journaal te zien op facebook.com/fnvschoongenoeg.

 

 

Delen