FNV: Picket line schoonmakers UvA voor normale behandeling

november 8, 2016 in Schoonmaakcao

FNV Schoonmaak - foto SP.nlOp woensdag 9 november houden UvA-schoonmakers een picket line bij het gebouw aan de Roetersstraat in Amsterdam. Om 12.00 uur bieden zij aan de UvA en schoonmaakbedrijf Hago een petitie aan. Zij willen normaal behandeld worden.

De schoonmakers zijn niet te spreken over hoe zo door hun leidinggevenden worden behandeld. “Zo is een keer er iemand naar huis gestuurd omdat er geen werk zou zijn. Terwijl iedereen juist last heeft van enorme werkdruk”, zegt Saine Hajji, schoonmaker van de UvA. “En als je wat zegt over de werkdruk, dan krijg je een waarschuwingsbrief waarin staat dat je niet moet klagen, maar dat je die tijd beter kan gebruiken om te werken. Dat is toch niet normaal!?”

ZEEP!
Afgelopen maandag startten de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor schoonmakers. Om Nederland te laten zien wat er nog steeds misgaat in de schoonmaaksector, maken schoonmakers gedurende de onderhandelingen zelf “ZEEP!” Met dit actiejournaal willen ze iedereen laten zien hoe hoog de werkdruk is en hoe ze worden behandeld als ze zich ziek melden, zodat sommige schoonmaakbazen beseffen dat hun gedrag niet normaal is. Ook van de actie bij de UvA zal verslag worden gedaan voor ZEEP!

 

 

 

 

Delen