VSR Keurmerk voor Asito, ATIR, Hago Zorg, ICCA, Intexso en Keus

september 11, 2017 in Awards en certificeringen, VSR

VSchoonmaakjournaal VSR Keurmerk Zomerborrel 2017 2SR heeft tijdens de jaarlijkse VSR Zomerborrel op 6 september zes nieuwe keurmerken toegekend. In Koetshuis De Haar in Haarzuilens ontvingen Asito, ATIR Schoonmaakstrategen, Hago Zorg, ICCA, Intexso Adviesbureau en Keus Schoonmaak en Diensten een ingelijst exemplaar. Jacco Vonhof, voorzitter van VSR, verzorgde de uitreiking. Hij merkte op blij te zijn dat inmiddels 15 organisaties aantonen dat zij het schoonmaakkwaliteitmeetsysteem VSR-KMS juist en volledig toepassen.

VSR richtte het VSR-keurmerk in 2015 op om de toepassing van het schoonmaakkwaliteitmeetsysteem VSR-KMS te waarborgen. “Schoonmaakbedrijven laten met het keurmerk aan opdrachtgevers dan ook zien, dat zij het VSR-KMS toepassen zoals het is bedoeld”, vindt Ria Ankersmit, die het keurmerk namens ATIR Schoonmaakstrategen in ontvangst nam.

Onderdeel professionaliteit
Vincent Quax (Asito) vult aan: “We willen niet alleen vertellen dat wij dit systeem op de juiste manier toepassen, we willen het ook bewijzen. VSR-KMS is nu eenmaal het meetsysteem.” Maaike Schmelling van Intexso is het daarmee eens: “We zijn bovendien leverancier van software. Dit keurmerk is wat ons betreft onderdeel van onze professionaliteit als transparante en betrouwbare partner in de schoonmaakbranche.”

Herkenbare standaard
“Voor ons betekent het dat wij ons onderscheiden van andere bureaus'” , reageert Pieter van Leijen van Independent Cleaning Consultant Agency (ICCA) , “vooral in de voedingsmiddelenindustrie, waarin we onder meer werken.” “Een herkenbare standaard”, vindt Ingrid Kornips van Hago Zorg. “Het is een signaal en een waarborg naar klanten.” Keus Schoonmaak en Diensten ten slotte wil goede kwaliteit leveren. Anne-G rethe Stormorken: “Met het keurmerk onderstrepen we dit beleid.”

Erosie voorkomen
Door de jaren heen is het VSR-KMS te vaak onvolledig en onjuist gebruikt. Stormorken: “Het is belangrijk dat er eenheid komt, dat er niet met twee maten wordt gemeten. Net als met een NEN-norm.” Ook Kornips komt in de praktijk nog weleens andere systemen tegen: “Er zijn organisaties die ‘VSR-rondes’ lopen, maar soms zien we uitslagen die niet kloppen. Het is moeilijk om dit met je klant te bespreken. Daarom ben ik blij dat we nu het keurmerk hebben en het mogen uitdragen.”

 

Delen