Asito wint als eerste Diversiteit in bedrijf Award

februari 16, 2018 in Awards en certificeringen

Asito is het eerste bedrijf dat de Award Diversiteit in bedrijf wint. Dat werd bekend gemaakt op het Nationaal Event Diversiteit op 15 februari. De award werd toegekend aan twee bedrijven op basis van 3 pijlers: vernieuwend, overdraagbaar en effectief. Ook Computer Futures wint een award. Zij wint in de categorie mkb. Asito wint in de categorie grote bedrijven.

Asito is ontzettend blij met de prijs. Hans van Leeuwen, HR directeur van Asito: “Ik voel me enorm trots. Trots op al onze medewerkers. We zijn een bedrijf met 10.000 medewerkers waar diversiteit een enorm draagvlak heeft. Dit is een bevestiging voor het harde werken van zoveel mensen. Diversiteit zit in het DNA van ons bedrijf. Diversiteit maakt bedrijven beter, daar zijn wij van overtuigd! Wanneer mensen met verschillen met elkaar samenwerken, wordt een organisatie niet alleen interessanter, maar ook succesvoller. Diversiteit loont!”

100 ondertekenaars Charter Diversiteit
Het Nationaal Event Diversiteit werd georganiseerd door Gemeente Den Haag en Diversiteit in bedrijf om de successen op het gebied van diversiteit en inclusie te vieren. En vanwege het feit dat ruim honderd bedrijven het Charter Diversiteit hebben ondertekend. Asito behoort tot de eerste groep bedrijven die het Charter tekende. Met de ondertekening van het Charter zegt een werkgever toe een effectief diversiteitsbeleid te gaan voeren. Van Leeuwen: “Ontzettend mooi dat inmiddels meer dan honderd bedrijven het Charter hebben ondertekend. Een personeelsbestand moet een goede afspiegeling van de maatschappij zijn.”

Over Diversiteit in bedrijf
Het Charter Diversiteit is een onderdeel van het project Diversiteit in bedrijf. Met dit project wil de Stichting van de Arbeid werkgevers en werknemers ondersteunen in hun streven naar meer diversiteit in hun organisaties via het aanreiken van kennis, netwerken en advies. Werkgevers kunnen hierdoor hun resultaten verbeteren.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over vijftig vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

 

 

Delen