Careyn spant rechtszaak aan tegen Zilveren Kruis

oktober 8, 2015 in Aanbesteden, Rechtspraak, Thuiszorg

rechtszaak balansZorgaanbieder Careyn heeft informatie opgevraagd bij de Autoriteit Consument & Markt over de inkoopprocedure voor de pilot Zorg in de Wijk van Zilveren Kruis, omdat ze wil weten of de ACM en de Nederlandse Zorgautoriteit de procedure hebben getoetst. Binnenkort staat de zorgaanbieder bovendien tegenover de verzekeraar in de rechtbank om de pilot van tafel te krijgen.

Careyn verzet zich op diverse manieren tegen de pilot, omdat de gevolgen ervan voor klanten en medewerkers ‘majeur’ zullen zijn. Careyn, actief in onder meer Utrecht, maakt zich zorgen omdat de proef zal leiden tot ‘prijsvechten’” tussen thuiszorgaanbieders, aldus bestuurder Rob van Dam. Verzekerden die kiezen voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, ontvangen vanaf 1 januari 2016 een lagere vergoeding dan wanneer zij gebruikmaken van een gecontracteerde zorgaanbieder. Daarnaast verplicht Zilveren Kruis aanbieders om bestaande én nieuwe klanten door te verwijzen naar de voorkeursaanbieders, naar de wijkregisseur.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar. Lees het volledige artikel op skipr.nl.

Bron: PIANOo

Delen