Zuid-Afrikaanse schoonmaakbedrijven kiezen voor CleanJack

juli 4, 2017 in Samenwerkingen

schoonmaakjournaal schoonmaker African Corporate Cleaning_optNa successen begin dit jaar in Engeland is IT-specialist voor de schoonmaakbranche CleanJack van plan ook haar marktaandeel in Zuid-Afrika nog verder uit te breiden. Zo stond CleanJack in juni op de Zuid-Afrikaanse schoonmaakbeurs CleantexPulire. Hier bleek dat er bij Zuid-Afrikaanse schoonmaakbedrijven veel interesse is in tijd- en aanwezigheidsregistratie. 

In Zuid-Afrika zijn er vaak kleine locaties die ver weg zijn, en waar één persoon naartoe gaat. Bestaande aanwezigheidsregistratiesystemen zijn volgens Gavin Green, eigenaar van African Corporate Cleaning en een van de eerste CleanJack-gebruikers, dan te duur. “Je moet namelijk op elke locatie een systeem inrichten. Op een locatie met tientallen schoonmaakmedewerkers haal je dat eruit, maar niet op kleine locaties.” CleanJack is eenvoudiger en daardoor meer kostenefficiënt. “Ik heb het zelf geprobeerd. De controle over loonkosten is fenomenaal en heeft direct effect op je resultaat.”

Meer gebruikers
“Ik ontmoette Niels van den Berg van CleanJack op de ISSA/Interclean in Amsterdam in mei 2014”, blikt Green terug. “Hij vertelde mij over de kosteneffectiviteit van het tijd- en aanwezigheidssysteem op grote én kleine locaties. Daarmee onderscheidt het zich van andere systemen in ons land.” Green is CleanJack direct gaan testen en rolde het begin 2015 bij al zijn klanten uit. “Als het voor mij werkt, dan ook voor anderen.”

Het aantal Zuid-Afrikaanse schoonmaakbedrijven dat CleanJack toepast, groeit dan ook. Op dit moment zijn er 1800 licenties in gebruik.

Alleen voor  schoonmaakbranche
In Zuid-Afrika waren er tot voor kort geen tijd- en aanwezigheidsregistratiesystemen die alleen gericht zijn op schoonmaak. Tegenwoordig heeft volgens Green bijna elk schoonmaakbedrijf van CleanJack gehoord. Een systeem dat wél alleen voor de schoonmaakbranche is ontwikkeld. Green is als een van de eerste gebruikers inmiddels ambassadeur voor het systeem.

Over CleanJack
IT-specialist CleanJack heeft haar tijd- en aanwezigheidsregistratiesysteem onlangs uitgebreid met schoonmaakcontract-management. Zo staan ook schoonmaakcontracten en taken voor schoonmakers in het systeem geregistreerd. Als schoonmakers inklokken, verschijnen hun taken voor die dag op het CleanJack scherm. CleanJack wordt toegepast door schoonmaakbedrijven in 10 verschillende landen. In Zuid-Afrika, België en het Verenigd Koninkrijk heeft het bedrijf zelfs eigen verkoopkantoren.

 

Delen