Woon/zorgvoorziening Herbergier en EW: partners in hygiëne en beleving

augustus 22, 2018 in Samenwerkingen

Op 27 augustus start EW Facility Services met haar schoonmaakdienstverlening bij de Herbergier in Den Haag. De Herbergier is een kleinschalige woon/zorgvoorziening voor ouderen met geheugenproblemen en is een van de woon/zorgformules van De Drie Notenboomen. De locatie in Den Haag is de eerste die de schoonmaak toevertrouwd aan een professionele externe partij.

Herbergier Den Haag heeft de ambitie om met de uitbesteding van schoonmaak de kwaliteit schoonmaak te verhogen, zowel op het aspect hygiëne als op de schoonmaakbeleving door de bewoners en hun bezoekers. Ook zorgt de samenwerking met EW Facility Services voor een betere continuïteit van de personele bezetting en een vast team, waardoor nog beter ingespeeld kan worden op de wensen en behoeften van de bewoners. Het vertrouwen dat de facilitair dienstverlener kan zorgen voor een verdere professionalisering van de schoonmaak en daarbij het team van Herbergier Den Haag volledig ontzorgt, was voor de zorgondernemers doorslaggevend in de keuze voor EW Facility Services.

Ontzorging en Hospitality
Dat is waar het om draait bij de woonvoorziening van De Herbergier. Marije Wildenborg, salesmanager Zorg bij EW Facility Services: “Voor ons zijn dit de speerpunten van onze dienstverlening. Bijna dertig jaar geleden was EW Facility Services het eerste schoonmaakbedrijf in Nederland, dat hospitality-concepten toepaste en op basis van bezetting werkte in plaats van op basis van een vast aantal uren. En omdat wij onze dienstverlening maximaal flexibel insteken, kunnen we direct inspelen op actuele wensen en behoeften van de opdrachtgever en de bewoners.”

Aandacht en persoonlijk contact
De facilitair dienstverlener zet bij Herbergier Den Haag ervaren krachten in die hun weg kennen binnen de zorg. “We houden rekening met de individuele wensen van de bewoners. Zo is er een vrouwelijke bewoner bij wie vroeger ‘de hulp’ op woensdag kwam. Om de overgang voor haar soepel te laten verlopen, plannen we de schoonmaak van haar appartement in op woensdag. Met deze kleine dingen zorgen we er samen met het zorgteam van Herbergier Den Haag voor dat de sfeer in huis zo aangenaam mogelijk is.

Op de foto v.l.n.r. Mark Leijten (rayonmanager van EW Facility Services), Sueba Hammond Ambulant (objectleider van EW Facility Services), Jari en Claudia van der Toom (eigenaren van Herbergier Den Haag), Marije Wildenborg (salesmanager Zorg bij EW Facility Services)

Delen