Woningcorporatie Rochdale kiest voor vier regionale schoonmaakbedrijven

november 30, 2017 in Samenwerkingen

“Waanzinnig en een grote kroon op ons werk.” Dit was de eerste reactie van de directies van de vier door Rochdale geselecteerde schoonmaakbedrijven. Na een uitgebreide en zeer zorgvuldige aanbesteding selecteerde woningstichting Rochdale vier bedrijven voor het verzorgen van het schoonmaakonderhoud en de glasbewassing.

Schoonmaakbedrijf Breedweer gaat het perceel Hoofdkantoor aan het Bos en Lommerplein en het kantoor aan de Hemweg schoonmaken. Zij doen dit voornamelijk met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De overige drie percelen, bestaande uit de schoonmaak van de algemene ruimten van de wooneenheden (trappenhuizen, liften, entreehallen etc.), zijn gegund aan de schoonmaakbedrijven Bemeij Schoonmaakbedrijf uit Amsterdam, Meijer Multicleaning uit Diemen en Succes Schoonmaak uit Volendam. Allen hebben reeds ruime ervaring met de schoonmaak voor woningcorporaties.

Traject van aanbesteding
De aanbesteding bestond uit een voorselectie (maximaal acht bedrijven), beantwoording van open vragen en twee casussen, een bedrijfsbezoek door Rochdale aan de diverse schoonmaakbedrijven en ten slotte het aanleveren van de prijzen. Dit alles in de periode van februari tot en met oktober 2017. De vier bedrijven waren dan ook zeer blij toen zij door Koen Nijsen, inkoper Vastgoed van Rochdale, werden geïnformeerd over de gunning.

Onder toeziend oog van de voorzitter van de raad van bestuur van Rochdale, Hester van Buren, zijn de contracten door de geselecteerde bedrijven ondertekend. De overeenkomst gaat in per 1 januari 2018.

Over Rochdale
Rochdale zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen kunnen wonen in Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer. Met betaalbare woningen van goede kwaliteit bieden we ruim 80.000 mensen een thuis.

 

Delen