Woningcorporatie Portaal gunt De Kroon appartementen-schoonmaak in Utrecht

maart 10, 2018 in Samenwerkingen

Kroon facilitaire diensten heeft voor minimaal een periode van 3 jaar de schoonmaakdienstverlening en glasbewassing gegund gekregen van alle appartementencomplexen van Portaal in heel Kanaleneiland en Hoograven Utrecht. Het gaat deels om een hergunning en deels om een uitbreiding in met name Hoograven.

Portaal is een maatschappelijke onderneming op het gebied van wonen. Zij hebben én oog voor de klant én oog voor de zakelijke kant: de exploitatie van het vastgoed. Met andere woorden: zij zoeken een goede balans tussen maatschappelijk en economisch rendement. Dat doen ze in vijf stedelijke gebieden: Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht en Leiden. Daarnaast hebben ze een eigen onderhoudsbedrijf Vastgoed Onderhoud Centrale (VOC). Portaal beheert meer dan 50.000 woningen.

Stair-well methode
“De gehele uitvoering van de schoonmaakdienstverlening is gestoeld op de inzet van de Stair-Well methode. Dit is een methode van Smart Cleaning, geheel ontwikkeld door Crohill en is speciaal bestemd voor de  trappenhuisreiniging”, legt Remco Drijver, commercieel directeur van De Kroon facilitaire diensten, uit.

Het bestekbeheer alsmede de uitvoering van alle externe controles en metingen is in handen van onafhankelijk adviesbureau Van Kruistum Advies.

Op de foto Reijnder Jan Spits, manager volkshuisvesting van Portaal (l), en Remco Drijver, commercieel directeur van De Kroon facilitaire diensten. Op de achtergrond Kanaleneiland, een van de gebieden die deel uitmaakt van de gunning. De foto is gemaakt in het Piet van Dommelenhuis, midden in Kanaleneiland op het winkelcentrum. De Kroon heeft hier op de 12e etage een eigen vergaderlocatie, Meeting Partner.

Delen