Uniqcare maakt onderwijsstichting de Linge ‘Vriend van de AED’

oktober 25, 2018 in Samenwerkingen

De lagere en middelbare school behoort een veilige omgeving voor kinderen te zijn. Ook op het gebied van gezondheid zoals hartveiligheid. Speciaal voor deze scholen heeft Uniqcare Facility Services uit Tiel een pakket met als thema ‘Vriend van de AED’ samengesteld. Het pakket bevat een Automatische Externe Defibrillator (AED) als ook een training voor leerkrachten en workshop voor kinderen van groep 6 t/m 8. Onderwijsstichting de Linge uit Huissen is enthousiast over deze aanpak en heeft voor haar 11 locaties het pakket aangeschaft.  De Stichting hoopt dat de AED hiermee werkelijk onderdeel wordt van de EHBO-voorziening en dat het voor kinderen op den duur vanzelfsprekend wordt het apparaat te hanteren in een situatie waarin elke minuut telt.

Uniqcare mag op diverse schoolinstellingen als klant rekenen. Dat is ook de reden waarom zij hun pakket ‘Vriend van de AED’ hebben samengesteld. De eerste inzet leverde al direct positieve reacties op. Niet alleen vanwege de hartveiligheid die met de Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) wordt geborgd, maar ook vanwege het bijbehorende educatieve element. Door de samenwerking met medische groothandel QRS Healthcare uit Oss, kunnen levensechte situaties worden gesimuleerd die de aandacht trekken van de jonge deelnemers.

Workshop
‘Vriend van de AED’ wordt in de vorm van een workshop gegeven, als vast onderdeel van de installatie van een nieuwe of een in service genomen AED. Het maakt leerkrachten en leerlingen op een leuke vernieuwende manier stap voor stap wijzer. Leerkrachten leren de AED goed te gebruiken, leerlingen maken spelenderwijs kennis met het gebruik door een in scène gezette situatie.
Na afloop van de deelname aan de workshop kan door de school extra materiaal worden aangeschaft om op een later moment nog eens aandacht aan het thema te kunnen besteden.
De workshop neemt zo’n 40 minuten in beslag. Aan elke deelnemer wordt ter herinnering vervolgens een “diploma” uitgereikt en de school zelf krijgt het predicaat ‘Vriend van de AED’.

Over Uniqcare
Uniqcare is een integraal dienstverlener met vier kernactiviteiten op het gebied van sanitaire hygiëne,  handhygiëne, schoonloophygiëne en EHBO voor bedrijven, instellingen en overheden.

Delen