Unieke Vested samenwerking PwC en ISS Facility Services

oktober 5, 2018 in Samenwerkingen

PwC Nederland en facilitair dienstverlener ISS werken nu samen op basis van een Vested-contract. Tijdens een Graduation Ceremony op 2 oktober in Rotterdam heeft de Universiteit van Tennessee de overeenkomst tussen PwC Nederland en ISS officieel erkend als een volledige Vested-overeenkomst. Het contract tussen PwC Nederland en ISS is het tweede gecertificeerde Vested-contract in Nederland. Wereldwijd zijn er inmiddels dertien Vested-contracten.

Vested is een methodologie voor het aangaan van een intensieve strategische samenwerking. Om de samenwerking officieel Vested te mogen noemen, moeten de partijen de methodologie van Vested aantoonbaar hebben toegepast. Dit wordt officieel beoordeeld door Kate Vitasek, grondlegger van de Vested methodologie en als Lead Researcher verbonden aan de University of Tenessee. Aan de certificering ging een voorbereiding van ruim 1,5 jaar vooraf. Drie senior-managers (Marjolein Kurstjens van PwC en Ruben Veld en Kyrsa de Bruine van ISS) zijn opgeleid tot Certified Deal Architects.

Contract voor meer dan 50 diensten
Bij PwC in Nederland werken ruim 5000 mensen vanuit dertien vestigingen. Het contract tussen PwC en ISS omvat meer dan 50 diensten, waaronder facility management, archivering, hospitality services, catering, technical services, projectmanagement en schoonmaak. PwC en ISS Facility Services werken al sinds 2015 samen.

Contractarchitectuur
Kate Vitasek van de Universiteit van Tennessee, die Vested ontwikkelde als model voor strategische samenwerkingen, reageerde tijdens de ondertekening in Rotterdam op de PwC-ISS-overeenkomst: “Ik ben erg onder de indruk van de contractarchitectuur van de PwC-ISS deal. De transparantie, flexibiliteit en het win-win karakter in de samenwerking brengt beide partijen in positie om innovatie te realiseren in duurzaamheid en technologie gedreven FM-diensten”.

Drie jaar geleden gestart
Maurice Verwer, Director Facility Management & Business Support bij PWC: “Drie jaar geleden zijn we samen met ISS gestart om ons facilitair bedrijf om te bouwen tot een bedrijf met de ambitie op FM gebied een rol van betekenis voor PwC te willen spelen. Alleen een goede kwaliteit van operationele dienstverlening is dan niet meer voldoende. Met een Vested-contract investeren wij in de relatie en in onze gezamenlijke facilitaire ambities. In dit contract ligt de horizon wat verder en daardoor krijgt de provider meer gelegenheid om te innoveren en te ondernemen. Een Vested-relatie blijft zo lang in stand als dat de partijen waarde voor elkaar weten te realiseren”.

Hogere positie
Kyrsa de Bruine, segment directeur Business & IT, ISS Facility Services: “Dit Vested-contract maakt het partnership waar we al enkele jaren in werken officieel. Het plaatst zowel PwC als ISS in een nog betere positie om ons te richten op onze gedeelde ambities en om het succes op de lange termijn te waarborgen. Een mooi voorbeeld is onze samenwerking op het gebied van inclusie. Wij hebben een medewerker in dienst bij PwC die de spil vormt tussen gemeentes, scholen en ISS om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Hiermee helpen wij PwC in Nederland door maatschappelijke waarde te creëren.

Wij zijn beiden innovatief en vooruitstrevend in onze industrie en dit is een verdere bevestiging van onze visie op partnerschap in facility management outsourcing”.

Op de foto van links naar rechts: Ruben Veld (Global Finance Manager, ISS Group), Kyrsa de Bruine (Segment Director Business & IT, ISS Nederland), Marjolein Kurstjens (Demand Manager Facility Management PwC Nederland), Kate Vitasek (Lead Researcher University of Tenessee)

Delen