TreinSchoon opnieuw schoonmaakpartner NedTrain

augustus 29, 2017 in Samenwerkingen

Schoonmaakjournaal Nedtrain TreinschoonTreinSchoon! en NedTrain gaan wederom een meerjarige samenwerking aan voor de schoonmaak van de binnenkant van de internationale treinen en de Intercity Direct. Uitgangspunten in het onlangs opgestelde contract zijn het waarborgen van de schoonmaakkwaliteit en duurzame inzetbaarheid. TreinSchoon! is een gezamenlijke onderneming van Succes Volendam en CSU. NedTrain, dochteronderneming van NS, is verantwoordelijk voor het onderhoud van de treinstellen.

Binnen het contract vallen alle internationale treinen die in en door Nederland rijden. Het gaat onder meer om de treinen van ICE International, de hogesnelheidstrein die dagelijks vanuit Nederland naar Duitsland en Zwitserland rijdt. Ook de Thalys, de IC Direct (de snelle verbinding tussen Amsterdam Centraal, Schiphol, Rotterdam Centraal en Breda), de IC Brussel en de IC Berlijn behoren tot het contract.

Nieuwe aanbieding
De combinatie was al eerder verantwoordelijk voor deze activiteiten. Het nieuwe contract kent echter een geheel andere opzet. “Het is een compleet nieuwe aanbieding, gebaseerd op de uitvraag middels een Europese aanbesteding”, zegt Nico Schokker, directeur van TreinSchoon!Zo verandert de aansturing van de werkzaamheden. We introduceren een nieuwe functie, die van objectcoördinator, om de aansturing en daarmee de schoonmaakkwaliteit op een hoger niveau te brengen.”

Duurzame inzetbaarheid
Nieuw is ook het ‘seriegebonden’ reinigen van treinen, bedoeld om de werkzaamheden meer divers te maken en kennis en routine te borgen. Ploegen zijn verantwoordelijk voor de schoonmaak van één specifieke treinsoort, respectievelijk de ICE International, Thalys en de IC Direct. Ook een heldere visie op duurzame inzetbaarheid was voor NedTrain een belangrijke factor.

Joost van der Bijl, manager Landelijk Bureau Reiniging: “TreinSchoon! scoorde met de aanbieding als beste. Hun vernieuwende verbetervoorstellen waren daarbij doorslaggevend voor ons. Wij zijn blij met deze betrouwbare partner. Wij hebben ook vertrouwen in een voortzetting en verdere verbetering van het huidige kwaliteitsniveau voor onze reizigers.”

TreinSchoon! werkt momenteel met een personeelsbestand van 159 medewerkers. Het schoonmaken gaat 24 uur per dag en 7 dagen per week door. Het accent ligt op de nachtelijke uren, als de treinen beschikbaar zijn voor reiniging.

 

Delen