TNO contracteert GOM: Iedereen blij met schoon

december 5, 2017 in Samenwerkingen

Op 1 december startte Gom als schoonmaakbedrijf voor TNO. Op diverse locaties door heel Nederland zal Gom met zeventig mensen ervoor zorgen, dat bij TNO ‘iedereen blij is met schoon’, zoals het schoonmaakconcept is genoemd. De keuze viel op Gom, nadat TNO een Europese aanbesteding had uitgezet en Gom als beste is beoordeeld van de aanbieders.

TNO staat voor doelgericht innoveren. De organisatie verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren, die zowel het bedrijfsleven als de samenleving versterken. TNO heeft 2600 medewerkers en is daarmee het grootste onderzoeksinstituut van Nederland.

Tijdsbesparing
“We kozen voor Gom via een Europese aanbesteding”, vertelt Geert John van der Bruggen, hoofd Facilitaire Zaken van TNO. Zij hebben de beste aanbieding gedaan. Met één landelijk contract en één aanspreekpunt biedt Gom TNO tijdsbesparing, doordat minder overleg en afstemming nodig is. Daarnaast vinden we het belangrijk dat Gom investeert in zijn mensen, hen ontwikkelperspectief biedt en dat ze oog hebben voor de speciale wensen van onze specifieke doelgroepen en locaties. Ten slotte heeft Gom via een hostmanship-programma ook veel aandacht voor een warm welkom voor onze werknemers en bezoekers. Ook dat vinden we belangrijk.”

Speciale facilitaire wensen
“Voor ons is TNO een buitengewoon interessante opdrachtgever”, zegt commercieel directeur Jacqueline Bakker van Gom, “omdat de organisatie veel verschillende doelgroepen kent, die speciale facilitaire wensen hebben. Ook is er grote diversiteit in de schoon te houden ruimten: van standaard kantoorwerkplek tot hightech clean-room.”

Concept
Gom gaat bij TNO werken volgens hun ‘iedereen blij met schoon’-concept en focust op verhoging van de belevingskwaliteit door outputgerichte schoonmaak aan te bieden. De reden waarom iemand blij wordt van schoon kan verschillen’, weet Jacqueline Bakker. “Een hygiënische en schone werkomgeving bij TNO straalt respect uit voor de medewerkers en bezoekers. Daarnaast worden onze medewerkers getraind op een klantgerichte en dienstverlenende servicehouding om zo een bijdrage te leveren aan een schone en stralende werkorganisatie van TNO. Met de missie van Gom – Iedereen blij met schoon – willen wij ook duidelijk maken,  dat er voor iedereen plek is in onze organisatie. Voor het personeel betekent dit dat iedereen met plezier aan het werk is, nu en in de toekomst.

Over Gom
Gom biedt een compleet pakket aan schoonmaakdiensten. Met 8000 schoonmakers werken we door heel Nederland aan een schone omgeving, waarin mensen zich prettig voelen. Gom was in 1966 het eerste onderdeel van de Facilicom Group, inmiddels met 32.000 medewerkers en een omzet van meer dan € 1 miljard marktleider in facilitaire dienstverlening. Facilicom Group bestaat uit bedrijven in schoonhouden, beveiliging, bedrijfscatering, bouw, installatietechniek en huishoudelijke ondersteuning.

Delen