ProfiBright gaat circulaire samenwerking met European Cleaning Machines Recycling aan

juli 10, 2018 in Samenwerkingen

Ricca Clean Nederland, producent van ProfiBright – 100% biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen, gaat intensief samenwerken met European Cleaning Machines Recycling (ECMR) uit Urk.

“We nemen gebruikte ProfiBright kunststof flacons, jerrycans en/of drums bij nieuwe leveringen retour. We garanderen bovendien dat ze op milieuvriendelijke wijze worden verwerkt voor hergebruik of nieuw half-fabricaat”, legt Patrick Klooster, managing director & founder van ProfiBright uit Hoofddorp uit. Bij iedere inname ontvangt de klant een certificaat van inname en verwerking. “Samen gaan we de strijd aan tegen de Plastic Soup!”, concludeert Klooster.

Samen verantwoordelijk voor afvalprobleem
ECMR staat voor innovatie en duurzaamheid. “Vanuit een maatschappelijke betrokkenheid zetten we ons volledig in voor het sluiten van de kringloop. Dat doen we samen met producenten, distributeurs en eindgebruikers, want samen zijn we verantwoordelijk voor het afvalprobleem. Een duurzame wereld begint bij hergebruik!”, concludeert en enthousiasmeert het Urkse ECMR.

Klooster over de start: “In de beginfase kunnen alleen gebruikte ProfiBright materialen, die rechtstreeks zijn of worden geleverd, retour genomen. Voor leveringen via andere kanalen wordt druk nagedacht over de mogelijkheden.”

Ricca Clean Nederland staat voor een schone werkomgeving: het visitekaartje van iedere organisatie. Een schone (werk)omgeving is prettig voor bezoeker, klant en/of werknemer. Het oogt uitnodigend en geeft blijk van aandacht. Bovendien is het hygiënisch en zorgt voor veiligheid. Met de ontwikkeling van de ProfiBright producten hebben we bewust gekozen voor een combinatie van mens en milieu.

Delen