Oogziekenhuis Rotterdam en EW streven naar ontwikkeling en innovatie

februari 2, 2018 in Samenwerkingen

Op 1 februari is de samenwerking tussen Het Oogziekenhuis Rotterdam en EW Facility Services gestart. De multiservice facilitair dienstverlener verzorgt de schoonmaak, glasbewassing en sanitaire supplies voor het kennis- en behandelcentrum voor oogheelkundige zorg. Binnen het ziekenhuis zijn gastvrijheid en een positieve patiëntbeleving essentiële elementen in de dienstverlening. Dit speelde dan ook een belangrijke rol in de keuze voor het aangaan van een partnerschap met EW Facility Services.

Facilitair dienstverlener EW combineert haar jarenlange ervaring in de hospitality industrie – waarin gastvrijheid, beleving, representativiteit, wisselend gebruik van ruimten, fluctuerende bezoekersaantallen en een 24/7 performance centraal staan – met een hoge mate van flexibiliteit en operational excellence.

Plus op gastvrijheid
Albert van Schooneveld, key account directeur bij EW Facility Services: “Het creëren van een veilige, schone omgeving is de basis van ons schoonmaakonderhoud. Binnen de zorg maken infectiepreventie en -bestrijding hier nadrukkelijk onderdeel van uit. Maar de zorgmarkt verandert en het is van belang dat zorginstellingen zich steeds meer positief onderscheiden op het gebied van service, uitstraling en gastvrijheid. We kunnen hier vanuit onze dienstverlening een waardevolle bijdrage aan leveren.

Dit doet de multiservice facilitair dienstverlener door het inzetten van een facility host, die gedurende de dag aanspreekpunt is voor patiënten, bezoekers en medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Ook de onderscheidende kleding die de schoonmaakmedewerkers dragen en de representatieve middelen en materialen die zij gebruiken, leveren een waardevolle bijdrage. Door de inzet van INSITE – de totaaloplossing van ICT tools die EW Facility Services inzet voor de dienstverlening op locatie – hebben haar medewerkers meer tijd en aandacht voor dat wat echt belangrijk is: hygiëne, patiëntveiligheid en contact met patiënten, bezoekers en medewerkers.

In beweging
Het Oogziekenhuis Rotterdam is het kennis- en behandelcentrum voor oogheelkundige zorg in Nederland. Nico Klay, bestuurder van Het Oogziekenhuis Rotterdam: “We zijn als ziekenhuis volop in beweging. Zowel op organisatorisch als op medisch vlak zijn we continu bezig met doorontwikkeling en het introduceren van innovaties. EW Facility Services is een vooruitstrevende en professionele organisatie met veel inzicht in het medische proces. Het karakter van EW Facility Services sluit goed aan bij de ambities van ons ziekenhuis.”

De facilitair dienstverlener is trots dat zij gaat werken voor een vooruitstrevende organisatie als Het Oogziekenhuis Rotterdam. Van Schooneveld: “We kijken uit naar een langdurige samenwerking waarin flexibiliteit en ondernemerschap centraal staan.”

Op de foto de ondertekening van de samenwerking met v.l.n.r.: Marije Wildenborg (salesmanager van EW Facility Services), Nico Klay (bestuurder van Oogziekenhuis), Mark Leijten (rayonmanager van EW Facility Services), Wilco Kooijman (teamleider Services van Oogziekenhuis), Carola Doornbos (Procurement Services), Albert van Schooneveld (key account directeur van EW Facility Services) en Els Steijger (manager Inkoop & Verkoop van Oogziekenhuis)

Delen