Het Jordan kiest met schoonmaak door Biga Groep voor meerwaarde

juli 10, 2018 in Samenwerkingen

Op 5 juli tekende conrector Joke van den Hoeven namens Jordan – Montessori Lyceum Utrecht, en Gerhard ten Hove, directeur Biga Groep een samenwerkingscontract. Een schoonmaakteam van Biga Groep is het komende jaar verantwoordelijk voor een schone school. Het Jordan kiest voor Biga Groep, omdat zij praktisch invulling willen geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De keus viel op Biga Groep door de goede referenties, die het sociaal werkbedrijf heeft.

‘Wij zijn blij dat we met deze keus ook op een andere manier kunnen bijdragen aan de maatschappij. Voor ons is het ook een spannende keuze, omdat we gewend zijn dat de schoonmaak in de avonduren wordt uitgevoerd. De inzet van Biga Groep betekent dat het werk overdag gebeurt”, aldus van den Hoeven.

Bewuste aanpak
Voor Biga groep is dit een bewuste aanpak. Gerhard licht toe: “Op deze manier kunnen we mensen een arbeidsovereenkomst met een fatsoenlijk aantal uren bieden. Voor het Jordan heeft het straks het voordeel dat de beleving anders wordt, nu het schoonmaakwerk overdag wordt uitgevoerd. Scholieren, ouders en leerkrachten zullen zien en beleven dat hun lokaal en school worden opgefrist. Bij onze andere opdrachtgevers, zoals het KNMI, RVMI en andere scholen, merken we dat dit echt een belangrijke meerwaarde heeft.”

Betaalde baan voor acht mensen
Biga Groep is heel blij dat de samenwerking aan hun gegund is. Gerhard vertelt: “Mooi werk waarmee een groep van acht mensen met een arbeidsbeperking dagelijks een betaalde baan heeft. Alle acht medewerkers in het schoonmaak zijn gecertificeerd in het schoonmaakwerk en hebben de hospitality-training gevolgd. De training maakt de mensen bewust van hun communicatieve gedrag en geeft hun handvatten om daar goed mee om te gaan. De microvezeldoekjes worden iedere dag gewassen in de eigen wasserij. Zo kan Biga Groep goede kwaliteit leveren én veel mensen een betaalde baan bieden.”

Biga Groep is een social enterprise en onderneemt met een maatschappelijke missie. Voor vijf gemeenten begeleiden zij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Biga Groep geeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een gezicht.

Delen