Hergunning aanbesteding gemeenten Enschede en Losser aan Asito

januari 8, 2018 in Samenwerkingen

Asito heeft de regionale schoonmaakaanbesteding van de gemeenten Enschede en Losser gewonnen. De aanbesteding, met de naam Waar kan ik u mee helpen?, betreft twee percelen met in totaal achttien locaties van beide gemeenten. Asito is verantwoordelijk voor de verzorging van de schoonmaak en glasbewassing. Uniek aan deze tender was de gunning op grotendeels kwaliteit. De prijs stond met een plafondbudget vast.

Met de wedstrijd hebben de gemeenten de markt uitgedaagd om met behulp van een ondernemersplan maximaal te overtuigen op kwaliteit. “De beschreven KPI’s zijn (volledig) logisch, coherent en ambitieus. Asito haar ondernemersplan heeft daarmee de doelstelling van de wens volledig tot in ruime mate overtroffen. Dat Asito onder meer in persoonlijke ontwikkeling van medewerkers investeert, is een pre. Dit vonden de beoordelaars ook voor uw eigen aansturing en begeleiding van jobcoaches; hiermee creëert Asito een herkenbaar en vertrouwd gezicht voor de doelgroep.”

Asito zet in het nieuwe contract ten minste 60% van de opdrachtwaarde in ten behoeve van social return.

Ondernemersplan
Asito start per 1 februari 2018 met haar dienstverlening. Het betreft een langdurige samenwerking van in totaal zeven jaar (inclusief optiejaren). Met een uitgebreid ondernemersplan bestaande uit hospitality, resultaatgericht en duurzaamheid wordt bijgedragen aan de doelstelling van beide gemeenten om een ‘risicodragende partner’ te selecteren en anderzijds een inschrijver die instaat voor de kwaliteit van de te leveren diensten. Een mooi vervolg op het Gouden Partnership.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

Delen