Gros en Werner & Mertz perfect ecologisch duo voor zwembadreiniging met schuim

november 28, 2018 in Samenwerkingen, MVO

In navolging van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep besliste de gemeente Eindhoven om ook voor het ir. Ottenbad voor schuimreiniging te gaan. Gros Hygiëne & Schoonmaaksystemen, vakgroothandel van Werner & Mertz producten, installeerde de schuimapparatuur voor beide accommodaties. Werner & Mertz is producent van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. SANET pools en het EU-ecolabel en Cradle-to-cradle gecertificeerde GREASE perfect ontvetter van Werner & Mertz zorgen voor een ecologisch verantwoorde reiniging.

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep werkte al een tijdje efficiënt, economisch en ecologisch met de schuimapparatuur van Gros en de duurzame reinigingsproducten van Werner & Mertz. De wens was om deze werkwijze ook in ir. Ottenbad te implementeren. Gemeente Eindhoven koos resoluut voor dezelfde facilitaire oplossing als in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep.

Perfecte chemie
Het bestaande RVS leidingwerk van het ir. Ottenbad was aan vervanging toe. Mede door de huidige wettelijke regelgeving voor het gebruik van RVS in zwembaden, in combinatie met de gewenste lagere druk en de ergonomie, werd gekozen voor kunststofleidingwerk. Gros zorgde voor de realisatie van dit project in combinatie met de levering van een boosterpomp en drie schuimkarren. Deze schuimkarren komen de ergonomie (arbo) ten goede en voorkomen dat het schoonmaakpersoneel aldoor op en neer moet lopen.

John Jansen, bedrijfsleider van Gros Hygiëne & Schoonmaaksystemen vertelt: “Samen met Werner & Mertz zorgde Gros voor de juiste instellingen en afstellingen van water, chemie en lucht op de schuimkarren. Het gebruik van deze schuimapparatuur is uniek in zwembadland.

Op de schuimkar staan SANET pools en het EU-ecolabel en Cradle-to-cradle gecertificeerde GREASE perfect ontvetter van Werner & Mertz. Een perfecte combinatie, aldus Eric Van Raemdonck, general manager Werner & Mertz Professional Benelux: “GREASE perfect lost huidvetten snel en doeltreffend op van alle wanden en vloeren. Door de milde pH is het product geschikt voor uiteenlopende oppervlakken, en behoudt het zijn ontvettende werking, zonder aan kwaliteit in te boeten. SANET pools is een multifunctionele zure reiniger voor sanitaire ruimten en plaatsen rond zwembaden. Het is een sterke sanitaire reiniger die gemakkelijk kalkaanslag, urinesteen en zeepaanslag verwijdert. SANET pools verwijdert ook hardnekkige vlekken van vet en eiwit, is aangenaam geparfumeerd en verwijdert dus kwalijke luchtjes.”

Ecologisch, veilig, zuinig en kwalitatief schoon
Het personeel van het ir. Ottenbad kreeg training over de producten en in schoonmaaktechniek door Gros en Werner & Mertz. De schoonmaak werd volledig herzien en opnieuw opgezet, ondersteund met een nieuw schoonmaakrooster, werkinstructies en werkplekinstructiekaarten.

John Jansen: “Door met schuimproducten te werken, is een langere contacttijd en een betere reiniging mogelijk, zelfs met minder én ecologisch reinigingsmiddel en dat bovendien in een voordelige dosering. Omdat de schuimapparatuur perfect is afgesteld, is de kans dat het schoonmaakpersoneel in aanraking komt met onverdund product bijna niet meer aanwezig, wat de veiligheid ten goede komt. Bovendien kan door de chemicaliën die gebruikt worden nu met lage druk gereinigd worden, in plaats van met hoge druk. Dit komt het behoud van het zwembadgebouw absoluut ten goede. Tot slot trokken we de werkwijze en gebruikte producten voor beide zwembaden – Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep en het ir.Ottenbad – gelijk, waardoor het  personeel nu ook uitgewisseld kan worden.”

De vlotte samenwerking tussen de diverse partijen – de technische en civiele dienst van de Gemeente Eindhoven, Gros en Werner & Mertz – leidde tot een goed werkend en kwalitatief geheel.

Over Werner & Mertz Professional
Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. tana PROFESSIONAL en green care PROFESSIONAL zijn de twee voornaamste merken in Europa. De Werner & Mertz Group is al meer dan 150 jaar nauw verbonden met de plaats Mainz. De groep opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt.

Delen