EY kiest ISS Facility Services om verrassende totaaloplossing

juli 19, 2018 in Samenwerkingen

Vanaf 1 juli verzorgt ISS Facility Services de volledige facilitaire dienstverlening voor EY in Nederland. EY is actief op het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies en werkt in Nederland op 15 locaties. ISS Facility Services wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en uitvoering van zo’n dertig facilitaire diensten, waaronder receptie en telefonie, repro en post en cleaning services, en deze worden volledig geïntegreerd uitgevoerd.

EY kiest opnieuw voor outsourcing van de facilitaire ondersteuning en gaat een contract met ISS aan van minimaal vijf jaar, waarin continu innoveren en het bereiken van de best in class-positie voor EY uitermate belangrijk zijn. De afgelopen periode heeft een transitieteam samen met de afdeling Administrative and Workplace Services van EY de voorbereidingen getroffen voor de overname van de dienstverlening. In totaal treden circa 150 medewerkers in dienst van ISS.

Introductie MY foodconcept
ISS gaat de catering en banqueting uitvoeren onder de vlag van het MY-concept. MY staat voor een eigentijdse beleving van de horeca, een breed assortiment waarin iedereen iets aantrekkelijks kan vinden en een mooie plek om samen te komen. ISS werkt samen met de topkok Edwin Sander om een gevarieerd, gezond en creatief aanbod te ontwikkelen. Een aantal keer per jaar vinden Foodlabs plaats om gerechten en recepten uit te proberen.

Verrassende totaaloplossing
Bastiaan van Riet, director Administrative and Workplace Services EY: “ISS heeft ons verrast met het bieden van de beste totaaloplossing die bijdraagt aan onze positie als marktleider in Nederland. We hebben met ISS een leverancier gevonden met een duidelijke focus op hospitality en innovatie met tegelijkertijd oog voor voortdurende efficiëntie. Met andere woorden; een leverancier waarmee wij aantoonbaar toegevoegde waarde kunnen leveren aan het succes van EY”.

Kees Stroomer, algemeen directeur ISS Facility Services: “We zijn er bijzonder trots op dat EY na een uitgebreide oriëntatie gekozen heeft voor ISS. Steeds meer bedrijven kiezen voor integrated facility services. Met name in het segment business en IT hebben we hier inmiddels een bewezen track record in”.  

Op de foto van links naar rechts: Han Kramer (commercial director ISS), Koen Verkaik (procurement  manager EY), Bastiaan van Riet (director Administrative and Workplace Services EY), Marco van Dongen (business development manager ISS) en Seth Halkes (director Excellence Centre ISS)

ISS Facility Services werd in 1901 in Kopenhagen (Denemarken) opgericht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste facilitaire dienstverleners ter wereld. ISS levert een breed scala aan diensten, zoals facility management, cleaning services, catering services, security services, support services en property services. ISS behaalde in 2017 wereldwijd een omzet van € 10,7 miljard. ISS heeft meer dan 500.000 medewerkers, is in meer dan 50 landen actief in Europa, Azië-Pacific, Noord-Amerika en Latijns-Amerika, en werkt voor duizenden klanten in zowel de publieke als de private sector

Delen