Dirksen partner van Waspak

april 26, 2016 in Samenwerkingen, Glas en gevel

Waspak 3Waspak is het eerste en enige ergonomische hulpmiddel voor glazenwassers en gevelreinigers die werken met telescoopstelen. Dit product is echt vanuit de praktijk ontwikkeld en mede daardoor zowel eenvoudig als zeer efficiënt in gebruik. Voor de verkoop van het product is Waspak een exclusief partnerschap aangegaan met Dirksen uit Almelo.

Veel glazenwassers en gevelbehandelaars krijgen vroeg of laat te maken met fysieke klachten als gevolg van hun werkzaamheden. Zo ondervond ook Fred de Ridder hinder van het jarenlang werken met telescoopstelen. “Dat moet ook anders kunnen”,dacht hij en ontwikkelde vanuit die gedachte het Waspak. Het Waspak bestaat uit een soort harnas met een uitstekende buis met katrol waaraan de telescoopsteel bevestigd wordt. Omdat de telescoopsteel zo gedragen wordt, vermindert de arbeidsbelasting op het lichaam aanzienlijk. Ergonomisch onderzoek heeft aangetoond dat de arbeidsbelasting hierdoor met meer dan 50% afneemt.

Wasbril maakt Waspakket compleet
De Wasbril is een prismabril speciaal voor glazenwassers en gevelbehandelaars. Een prismabril is gemaakt om omhoog te kunnen kijken zonder daadwerkelijk je hoofd in je nek te hoeven leggen. De Wasbril en het Waspak vormen samen het Waspakket. Dit pakket zorgt voor een significante vermindering van de belasting op armen, nek en schouders. “Dit pakket zorgt niet alleen voor minder fysieke klachten, maar maakt het ook mogelijk om langer door te kunnen werken met telescoopstelen. Kortom een innovatief product dat naadloos aansluit op ons assortiment en past bij ons bedrijf”, aldus Rutger Kerkdijk, productspecialist Reinigingsmachines bij Dirksen.

Dirksen ideale partner
De keuze voor Dirksen als partner is volgens Fred de Ridder van Waspak een logische. “Dirksen maar ook de Facility Trade Group waarvan Dirksen sinds 1 januari deel uitmaakt, heeft innovatie hoog op de agenda staan. Mijn praktijkervaring en hun kennis van de markt vormen de ideale combinatie voor het vermarkten en doorontwikkelen van het Waspak.”

Demo op ISSA/INTERCLEAN
Tijdens de ISSA/INTERCLEAN, van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 mei in de RAI in Amsterdam, zal Dirksen het Waspak uitgebreid presenteren. Het product is te zien in de stand van Dirksen, nummer 217 in hal 5, en wordt daarnaast op de Outdoor Demo Area gedemonstreerd. Bezoekers kunnen daar ook zelf de voordelen van het Waspak ervaren.

 Gerelateerd artikel: Ergonomische primeur voor glazenwassers: waspak met prismabril

Delen