CSU Leisure Services kiest Circulair Schoonmaakconcept Greenspeed

augustus 22, 2017 in Samenwerkingen

Schoonmaakjournaal CSU - Greenspeed - Ingrid Holland - Johan Tops - Damian ArmitageCSU Leisure Services startte recent een zoektocht naar ecologische reinigingsmiddelen voor de dagelijkse schoonmaak in de diverse parken. De keuze viel op het volledige Greenspeed-assortiment. CSU loopt hiermee binnen de leisure-markt voorop met de inzet van dit Cradle to Cradle Certified circulaire concept. Met het gebruik van de ecologische schoonmaakmiddelen zet CSU zijn dienstverlening, producten en processen zo efficiënt mogelijk in en haakt het aan op Green Key.

Bij de keuze voor Greenspeed ging CSU niet over één nacht ijs. In diverse parken draaide een proef met middelen die voldoen aan bepaalde duurzaamheidscriteria waaronder onschadelijk voor de gezondheid, zonder gebruik van onnodige toxische stoffen, biologisch afbreekbaar en met Cradle to Cradle-certificatie. Greenspeed slaagde met glans in de proef dankzij de efficiënte werking van de Cradle to Cradle gecertificeerde producten. Ook de aangename geur van de producten was een doorslaggevende factor. Voor CSU is Greenspeed geen onbekende partij, het schoonmaakbedrijf werkt al jaren met de microvezelmaterialen van Greenspeed.

Circulaire schoonmaak
Greenspeed staat bekend om zijn slimme en efficiënte schoonmaakoplossingen, met een positieve impact op mens en milieu. De schoonmaakmiddelen voldoen aan de eisen van Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. De middelen hebben een ecolabel en bevatten geen ingrediënten die op de blacklist van Green Key voorkomen. Door de combinatie met de microvezelmaterialen, waarbij gebruik van reinigingsmiddelen en water al tot een minimum wordt beperkt, werkt Greenspeed aan een circulaire schoonmaak. Het concept sluit nauw aan bij de doelstelling van CSU en zijn diverse opdrachtgevers om de eco-footprint te verkleinen en bungalowparken verder te verduurzamen.

Over CSU
Onder het motto Scherp op schoon is familiebedrijf CSU met 30 vestigingen en 12.000 mensen een Nederlandse top3-speler in schoonmaak. CSU heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Rotterdam. CSU is een familiebedrijf, waarin ook de directie en het management voor eenderde participeert.

Over Greenspeed
Greenspeed, pionier in slimme schoonmaakoplossingen, werd meer dan 20 jaar geleden in Nederland opgericht. Het microvezel schoonmaaksysteem maakte Greenspeed tot een van de toonaangevende merken in de Europese schoonmaakmarkt. Greenspeed biedt nu een all-in-one schoonmaakconcept aan van duurzame microvezelsystemen en ecologische reinigingsmiddelen. Het productgamma van Greenspeed is gecertificeerd met het Scandinavische ecolabel Swan, het Europese Ecolabel en het Cradle to Cradle certified label. Het distributienetwerk van Greenspeed is operationeel in twintig landen.

Delen