Apparatuurreiniger TH&P nieuwe inzamelpartner Wecycle

augustus 22, 2018 in Samenwerkingen

TH&P, professionele reiniger van ICT-apparatuur, datacenters en serverruimtes, wordt inzamelpartner van Wecycle. Treft TH&P tijdens haar werkzaamheden afgedankte elektrische apparaten aan, dan geeft zij deze aan Wecycle om te laten recyclen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

TH&P komt jaarlijks bij vele honderden bedrijven over de vloer, bijvoorbeeld om schermen, toetsenborden, muizen en andere randapparatuur te reinigen. “Tijdens onze werkzaamheden komen we regelmatig afgedankte apparatuur tegen,” zegt Nathan Talahatu, Manager Marketing, Merk & Innovatie van TH&P. “Het past bij onze duurzame bedrijfsfilosofie om niet alleen te kijken naar de levensduur van apparaten maar ook om verantwoord om te gaan met afgedankte apparatuur. Via Wecycle zijn we er zeker van dat het goed wordt gerecycled en we helpen hiermee onze klanten.”

Oude apparatuur, nieuwe grondstoffen
Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle, over de samenwerking: “We zijn altijd op zoek naar partners om ons inzamelnetwerk te versterken. Een dienstverlener als TH&P komt veel in aanraking met afgedankte ICT-apparatuur, die vaak blijft liggen en de kans loopt om te worden weggegooid. We laten hier weer nieuwe grondstoffen van maken. Zo leveren we samen een bijdrage aan de circulaire economie.”

Geen winstoogmerk
Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk, die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners, waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

Circulair en sociaal
In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe. In 2017 verzamelde Wecycle 107 miljoen kilo e-waste in en recyclede met een nuttige toepassing van 97%. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Over TH&P
TH&P is marktleider in hygiënische reiniging van werkplekapparatuur, datacenters en serverruimtes en het verzorgen van het kabelmanagement. TH&P werkt met goed opgeleide medewerkers, die VCA, ESD, NEN 3140 en Cleanroom zijn gecertificeerd.

 

Delen