Groene koplopers: Hygiënepapier.nl pakt ‘groene’ primeur met Bewust Bezorgd!

Steeds meer mensen en bedrijven kopen producten online, ook in de hygiënebranche. Voor het milieu is dat niet verkeerd: de bezorging is vaak efficiënt georganiseerd, waardoor één bestelbusje vele bestellingen kan afleveren op het juiste adres. Maar alles kan altijd beter! Daarom introduceert Thuiswinkel.org het nieuwe concept Bewust Bezorgd. Niet zonder trots pakt Hygienepapier.nl de primeur: het is de eerste webshop die meedoet aan Bewust Bezorgd, waarbij de impact van een online bestelling op het milieu wordt getoond.

Hoe werkt Bewust Bezorgd? Bewust Bezorgd maakt mensen, je raadt het al, bewust van bijvoorbeeld de CO2-impact van hun bestellen. Dit door te informeren over de CO2-uitstoot van de bezorging van een bestelling. Want die kan nogal verschillen! Zo stoot een avondbezorging meer CO2 uit dan een bezorging overdag, omdat er ’s avonds minder pakketjes worden bezorgd. Hoe meer pakketjes er in een bezorgbus mee kunnen, hoe duurzamer de bezorging in feite is.

Primeur
Hygiënepapier.nl, de online webshop voor zakelijke hygiëne, is de eerste webshop die Bewust Bezorgd implementeert. Michael Woensdregt, lead online marketeer bij Hygiënepapier.nl, vertelt: “We zijn steeds meer bezig met hoe we onze webshop zo duurzaam mogelijk kunnen maken. Niet alleen qua producten, maar ook alles eromheen. Daar hoort de bezorging natuurlijk ook bij. Bewust Bezorgd zorgt er niet per se voor dat wij duurzamer te werk gaan, maar wel dat het bewustzijn over duurzaamheid en de impact van een bezorging wordt vergroot. En hoe meer we met zijn allen bewust zijn van onze ecologische voetafdruk, hoe meer we kunnen samenwerken om deze te verkleinen!”

Bewustwording
Hoe werkt het dan precies? Bij het doen van je bestelling krijg je op basis van het gewicht van de door jou gekozen producten en de afstand van Hygiënepapier.nl naar jouw adres te zien hoeveel CO2 er verbruikt wordt. “We zijn er trots op dat wij als klein kikkerlandje initiatief nemen om het bewustzijn te vergroten en samen de CO2-uitstoot te verlagen”,  vertelt Michael. “De Nederlandse e-commercesector is de eerste van Europa die dit doet! En dat is hoog nodig: we staan in de top 10 van landen die het meeste CO2 uitstoten, terwijl we maar zo klein zijn. Nederland heeft daarom als doel gesteld om in 2020 een van de meest duurzame landen in de EU te zijn.” Een mooi streven, waar Thuiswinkel en Hygiënepapier.nl zich maar al te graag voor inzetten.

Doe ook mee met Bewust Bezorgd
Heb jij ook een webshop en vind je duurzaam ondernemen belangrijk? Dan is Bewust Bezorgd ook iets voor jou. Neem een kijkje op de website van Bewust Bezorgd voor tips, tricks en meer informatie over hoe jij mee kunt doen. Benieuwd hoe het er allemaal uitziet? Neem dan vooral een kijkje op hygienepapier.nl!

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...