Column: Alpheios 60 jaar

Het is 1958 en mijn vader Ton Goedmakers heeft met succes schoonmaakbedrijf Hago uitgebouwd tot een sterk regionaal bedrijf in het zuiden van Nederland. Maar goede materialen, middelen en chemie om professioneel te reinigen zijn schaars. Jaarlijks reist Ton naar Amerika om de nieuwste ontwikkelingen in schoonmaakmachines en methodes op de voet te kunnen volgen.

Zo ziet hij op een beurs een advertentie van de Zwitserse firma Wetrok die in meerdere landen zoekt naar verkopers van hun producten. Dan komt er een weekend dat Ton zijn stoute schoenen aantrekt en naar Zwitserland vliegt waar hij na enige onderhandelingen de exclusieve verkooprechten van het merk Wetrok voor de gehele Benelux krijgt.

Weer thuis gaat hij aan de slag met het bouwen van een organisatie die deze producten en diensten aan de man gaat brengen. Na een prijsvraag onder de medewerkers wordt voor het nieuwe bedrijf de naam Alpheios gekozen. Alpheios, de naam van het riviertje waarmee de Griekse held Heracles de stal van Augias schoonmaakte.

In 60 jaar is Alpheios uitgegroeid tot de grootste partner van Wetrok met een sterk marktaandeel in Nederland en België in de professionele schoonmaakmarkt.  Alpheios is een organisatie die nooit stil staat en een gezonde ambitie heeft voor de komende 60 jaar! Ik ben trots op alle mensen die de afgelopen 60 jaar aan dit succes hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen.

Proficiat Alpheios!

Ronald Goedmakers, CEO Vebego

 In de serie Kettingcolumns ter gelegenheid van 60 jaar Alpheios geeft Ronald de pen door aan… Corné van Aarle, algemeen directeur van Alpheios International.