Column: 80.000 lintjes

Schoonmaakjournaal Andre en Gerda de Reus - lintjeOp 26 april, De Dag voor Koningsdag, zijn er dit jaar maar liefst 2815 lintjes opgespeld – Koninklijke onderscheidingen in de Orde van de Nederlandse Leeuw en in de Orde van Oranje-Nassau – ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijn Majesteit de Koning. Onze Willem Alexander.

Compleet verrast was ik op die dag, toen mijn dochter mij om de tuin leidde en naar het gemeentehuis reed om nog even haar paspoort op te halen. Daar aangekomen, zag ik de auto van mijn zoon staan. Toen ging er een belletje rinkelen.

Ook al was ik een van de 2815 gelukkigen, ik vond het bijzonder en voelde me zeer vereerd, dat ik als oprichter en oud-directeur-eigenaar van Atir Schoonmaakstrategen Koninklijk ben onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit alles “als blijk van waardering voor mijn bijzondere inzet, directe betrokkenheid en bemiddeling de afgelopen decennia voor een betere schoonmaakbranche”, zoals de nieuwsberichtgeving vermeldt.

Mijn oud-collega’s van Atir, die zich samen met beroepsvereniging FMGezondheidszorg, hadden ingezet om mij voor die onderscheiding voor te dragen, motiveerden het zo: “André heeft zich naast het eigenaarschap van Atir altijd sterk gemaakt voor de schoonmakers, de mensen die het werk doen dat over blijft maar o zo nuttig en waardevol is!”

En dat is nu precies waarom ik zo blij ben met De Dag van de Schoonmaker. Ik juich het toe dat er één speciale dag is, waarop we onze waardering en respect voor alle schoonmakers uitdragen en uitspreken. Een dag waarop we feest vieren. Een dag waarop we schoonmakers in het zonnetje zetten. Een dag waarop ik mijn ene lintje – dat al een landelijke waardering symboliseerde – opdraag en aan 80.000 vakmensen gun. Een dag waarop jij je als schoonmaker tussen de vele tienduizenden collega’s toch heel bijzonder voelt. Want dat ben je. Een dag waarop we zeggen en laten blijken: Bedankt, jij maakt het verschil!

André de Reus

Op de foto een blije André met zijn trotse vrouw Gerda

 

×