Blog: Ik schenk aandacht

In de serie Kettingblogs ter gelegenheid van 60 jaar Alpheios heeft ditmaal een klant de pen gekregen. Nicole Muntendam van Sint Anna Zorggroep in Geldrop blogt over ‘ik schenk aandacht’, de co-creatie gastvrijheid:

Gastvrijheid is geen kunstje, geen concept,  gastvrijheid is een gevoel en het is de mens die het verschil maakt! Sint Anna Zorggroep en Alpheios delen deze passie voor mensen. Het  is onze Common Ground en onze start van een co-creatie. Sint Anna Zorggroep heeft een missie en een duidelijke visie hoe daar te komen. Alpheios heeft de diensten en de tools om die missie te volbrengen. Wat is er dan mooier om je krachten te bundelen en samen op reis te gaan.

Co-creëren met de winkel open, dat is het uitgangspunt. Niet alles van te voren bedenken, maar klein, binnen de schoonmaakdienst, beginnen, en dan samen gaandeweg ontdekken waar de energie zit en wat werkt.  Om dit te doen is het belangrijk dat de basis staat, zodat medewerkers zich vrij voelen om een stap verder te gaan. Dit was dan ook stap 1 in het traject met de schoonmaakdienst van het Sint Anna.  Vervolgens zijn we intensief aan de slag gegaan met de talenten van mensen. Waar ben je goed in en wat drijft je? Dat wat daar uitkomt, zijn de onderleggers voor het vervolg. Sint Anna bedenkt het niet, het zijn de medewerkers zelf. Daar zitten we nu middenin en het brengt energie, zoveel is duidelijk!

De co-creatie tussen Sint Anna en Alpheios heeft gedurende het proces een eigen thema gekregen: ‘ik schenk aandacht’. Aandacht staat voor de weg er naar toe. Deze verliep professioneel én persoonlijk, zowel de zakelijke als persoonlijke feedback vanuit Alpheios droegen bij aan het bouwen van een goede patientjourney. ‘Ik schenk aandacht’ staat ook voor het samen, met de benen op tafel, brainstormen en dromen over grenzeloze gastvrijheid. Dat geeft verbinding en knoopt alle eindjes aan elkaar. En dat is waar zorg ook over zou moeten gaan. Alpheios bestaat 60 jaar, van harte gefeliciteerd, we hopen samen een gastvrije toekomst tegemoet te gaan!

Nicole Muntendam
Hoofd Hoteldiensten Sint Anna Zorggroep

De pen voor een volgend blog wordt doorgegeven aan Ingrid Gerasimou, Manager Propositie- en Productmanagement van Alpheios.