Vervoersmaatschappij MIVB kiest voor Köse Cleaning en BOMA

Boma MIVBDe Brusselse vervoersmaatschappij MIVB wees zopas het schoonmaakcontract voor de perrons van de metrostations toe aan Köse Cleaning. Dit Brusselse schoonmaakbedrijf is sinds 1994 actief en stelt meer dan 400 mensen te werk in België.

Om de 69 metrostations efficiënt schoon te maken, worden in elk metrostation schrobzuigmachines ingezet. De keuze viel hiervoor op BOMA en haar partner Nilfisk. De afgelopen maand leverde BOMA ongeveer 150 Nilfisk-toestellen op de verschillende locaties en er werden meer dan honderd Köse Cleaning-medewerkers getraind voor het gebruik van deze reinigingsmachines.

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) verzorgde in 2014 maar liefst 364.6 miljoen ritten. Het gebruik van het openbaar Brussels vervoer nam de voorbije jaren fors toe. De maatschappij maakte ook extra middelen vrij om de netheid te verzekeren, waardoor de drukste stations nu vaker worden schoongemaakt. De reizigersbarometer, die de tevredenheid van de MIVB-gebruikers meet, klom het afgelopen jaar naar de hoogste score ooit. Dagelijks streven haar 7625 medewerkers ernaar om de MIVB als meest geschikte mobiliteitsoplossing aan te bieden.

BOMA ontwikkelt en verdeelt al meer dan 40 jaar professionele schoonmaakmaterialen, -producten en machines met veel toegevoegde waarde. Het bedrijf stelt 170 mensen te werk in België, Nederland, Luxemburg en Noord-Frankrijk. De BOMA Machinery-afdeling (16 man sterk) verzorgt met 10 servicecars meer dan 60 technische interventies per dag. BOMA is al meer dan 15 jaar partner van Nilfisk, een van ’s werelds grootste fabrikanten van professionele reinigingsapparatuur.

Op de foto v.l.n.r.: Pierre Van Campenhout (key accountmanager BOMA), Alihsan Kose (executive director van Köse Cleaning), Sylvie Lucchesi (service unit manager MIVB) en een medewerker van Köse Cleaning

×