Succesvolle eerste editie BOMA Studiedagen: schoon gezien

Schoonmaakfans van over heel Vlaanderen namen deze maand deel aan de eerste twee edities van de BOMA Studiedag in Hooglede en Mechelen. Gedurende die Studiedag konden bezoekers de keuze maken uit zes verschillende workshops. De leuze Maak de schoonmaak circulair, efficiënt en leuk stond centraal in alle workshops die doorgingen. En of de bezoekers enthousiast waren! Graag geven we u een korte samenvatting van die workshops!

Mens versus Machine
Vandaag reinigen we 70% van onze vloeren manueel. Een machine is een heuse investering, maar met de hulp van een snelle en handige calculatietool blijkt al snel dat je een reinigingstoestel op nog geen jaar tijd terugverdient! Je maakt sneller schoon, waardoor je meer tijd hebt voor de dingen waar je anders geen tijd voor hebt. Zo krijgt jouw schoonmaakpersoneel meer gedaan in dezelfde periode en dus voor dezelfde loonkost!

Om de proef op de som te nemen nam de spreker de deelnemers aan de BOMA Studiedag nadien mee naar een klein testparcours waar het verschil tussen manueel en machinaal snel duidelijk werd. Niet alleen was de machine sneller: het verschil in resultaat was ook duidelijk zichtbaar.

Belang van circulaire schoonmaak
Langzaam maar zeker beginnen we te beseffen dat we bronnen en grondstoffen misschien toch iets bewuster en voorzichtiger moeten beginnen gebruiken. Een recente doctoraatstudie toonde bovendien aan dat sterftecijfers bij schoonmakers veel hoger liggen dan bij andere beroepen. Circulair schoonmaken is een deel van de oplossing: producten en middelen hergebruiken om de afvalberg te verkleinen.

Greenspeed, een ondertussen gekende naam in de ecologische schoonmaak, stelde haar producten voor. Een heel assortiment producten met Cradle-2-Cradle-certificaten, EU ecolabels en dus een bewezen afwezige impact op de gezondheid van mens en milieu.

Maak het verschil met EU ecolabel
Het zijn niet langer alleen producten die een EU ecolabel kunnen dragen voortaan kunnen ook schoonmaakbedrijven ermee bekroond worden. Op die manier hebben zij een streepje voor op hun concullega’s.

EU Ecolabel expert Hannelore Schorpion (FOD Volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu) gaf een uiteenzetting over de criteria waar schoonmaakbedrijven aan moeten voldoen om in aanmerking komen voor een EU ecolabel en welke positieve impact dit heeft voor die organisatie.

DosDob for the win!
DosDob, de BOMA online bestel –en managementtool, staat al jarenlang bekend als een ontzorgend hulpmiddel. Door een snelle en efficiënte werking besparen gebruikers tijd, ergernis én budget, zodat ze zich op hun ‘core business’ kunnen blijven focussen.

Tijdens de 2 DosDob-workshops gingen Bomito’s Nick en Tom dieper in op de uitgebreide mogelijkheden van DosDob. Een bestelling plaatsen, statistieken bekijken, een machinepark beheren… Zeer veel mogelijkheden die voor iedereen een andere invulling hebben. Eén ding is zeker: de deelnemers zagen de meerwaarde van DosDob en waren dolenthousiast om ermee aan de slag te gaan!

Efficiëntie grootkeuken
Veiligheid en efficiëntie in de grootkeuken zijn van vitaal belang. Waar je fysiek contact met sterke producten kunt vermijden, moet je dat dus ook doen. Met Safecap introduceert BOMA een contactloos, veilig en ecologisch vaatwasdoseersysteem. Concreet sluit je een bidon vaatwasdetergent aan op Safecap, waardoor je altijd een correcte dosering hebt zonder dat je het pure product moet aanraken. Resultaat? Een lage prijs per vaatwascyclus en een gegarandeerde veilige keukenomgeving (hoewel BOMA niet aansprakelijk is voor snijwonden!).

Over BOMA
Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en verdeelt BOMA professionele schoonmaakmaterialen, -producten en -machines met veel toegevoegde waarde voor bedrijven en instellingen in de Benelux en in Frankrijk. BOMA staat voor innoverend ondernemerschap. Wij koppelen functionele schoonmaakconcepten aan een efficiënte logistiek en ontwikkelen e-tools die onze klant toelaten te focussen op zijn kernactiviteit. Een doordacht gebruik van onze producten en diensten spaart het milieu en levert, naast tijdwinst en economische besparing, een perfect schoonmaakresultaat op

×