Samen met Alpheios zet Broeders van Liefde in op nieuwe dienstverlening

De Broeders van Liefde – al meer dan 200 jaar aanbieder van onderwijs en zorg – kiest voor een samenwerking met Alpheios voor een periode van zes jaar. Alpheios is reeds langer actief als partner van de Broeders van Liefde, maar bedient dankzij een nieuwe opdracht vanaf 2019 alle entiteiten die tot de koepel behoren. De opdracht omvat de aankoop en levering van schoonmaakproducten, systeemgebonden materialen en producten voor keukenhygiëne en vaatwas. Daarnaast maakt ook het verstrekken van opleiding en advies over het veilig en duurzaam gebruik van alle materialen aan het schoonmaakpersoneel deel uit van de opdracht.

Alpheios schreef een plan van aanpak om ervoor te zorgen dat de omschakeling naar de nieuwe dienstverlening vlekkeloos verloopt. Het is van groot belang dat alle medewerkers weten waar ze terecht kunnen met vragen en wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd. In deze samenwerking zijn de medewerkers onmiddellijk op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en komen ze niet voor verrassingen te staan tijdens de implementatie.

Scala aan dienstverlening
De Broeders van Liefde heeft in Alpheios een partner gevonden die aan alle wensen gehoor geeft. Pascal Deltour, unitmanager Alpheios Belgium: “In ons plan van aanpak hebben we beschreven hoe wij als partner, gericht op performance, te werk gaan om de Broeders van Liefde te ontzorgen. We zijn verheugd met de uitbreiding van onze samenwerking. We leggen de nadruk op pro-activiteit en bieden een heel scala aan dienstverlening, inclusief e-learning en opleidingstrajecten voor leidinggevenden.”

Onderwijs en Zorg
De Broeders van Liefde beheert in België meer dan 50 scholen voor gewoon en buitengewoon lager en secundair onderwijs, tal van psychiatrische centra en ortho(ped)agogische centra. Ook de ouderenzorg, verslavingszorg, sociale economie en kinderdagopvang behoren tot hun activiteiten. In totaal verlenen zo 12.500 medewerkers in Vlaanderen en 1500 in Wallonië zorg en onderwijs aan circa 40.000 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Over Alpheios Belgium
Alpheios Belgium maakt deel uit van Vebego en is gevestigd in Wilrijk. Samen met Alpheios International, gevestigd in Heerlen (NL), is het met ruim 200 medewerkers actief in de Benelux. Vanuit de gedachte dat hoogwaardige totaalconcepten bijdragen aan de performance van professionele schoonmaakorganisaties, heeft Alpheios al 60 jaar ervaring en een vooraanstaande positie in onder meer de zorgsector in de Benelux.

×