Roadshow Katrin Inclusive: nieuws vertellen, nieuws laten zien

“Waarom komen wij naar u toe? Omdat wij u iets nieuws willen vertellen, maar ook omdat we u iets nieuws willen laten zien: onze nieuwe Katrin Inclusive dispenserlijn“. Zo nodigden het verkoopteam van Katrin Benelux haar relaties afgelopen maanden voor een bezoek aan de Katrin-Roadliner uit. Een bezoek met de perfecte hygiënische ervaring.

Katrin, specialist in frisse, behaaglijke en functionele openbare toiletruimten en werkplekken in bedrijven, hotels, scholen, restaurants en gezondheidszorg, lanceerde in oktober de nieuwe dispenserlijn: Katrin Inclusive. “Na jaren van onderzoeken, ontwikkelen, testen en produceren is de Katrin Inclusive-dispenserlijn een feit.” Met gepaste trots kondigt Ralph Vodegel, sales manager Benelux van Metsä Tissue, dit aan tijdens de eerste Katrin Roadshow bij Depa (Pacombi Group) in Beuningen. Het is een van de vele bedrijven en plaatsen die Vodegel en zijn collega’s uit het verkoopteam, Marcel Speth, key accountmanager Nederland, en Sylvie De Wael, key accountmanager België en Luxemburg, aandoen.

Inclusive
Wat maakt de Katrin Inclusive zo bijzonder? “Uitgangspunt voor de ontwikkeling en productie van de Katrin Inclusive-dispensers is, dat deze dispensers zijn ontworpen voor iedereen. Verregaande functionaliteit staat daarbij centraal. De dispensers zijn dus moeiteloos en ergonomisch te gebruiken door mensen van alle leeftijden en met verschillende fysieke mogelijkheden. Maar ook aan het servicepersoneel en de schoonmaker is gedacht, want het onderhoud van de dispensers is nog praktischer met vernieuwingen”, aldus Vodegel.

Onzichtbaar wordt zichtbaar
De gebruiker en zijn behoeften stonden bij de ontwikkeling centraal voor het Katrin design team van Henrik den Ouden Runshaug. “Een van de voornaamste resultaten van mijn onderzoek was dat de dispensers aan de muur te onzichtbaar zijn. Dus moesten we bijvoorbeeld voor blinde gebruikers, kinderen en ouderen ook een creatieve inspanning leveren om de dispensers op te laten vallen”, legt Den Ouden Runshaug in deze introductiefilm over Katrin Inclusive uit. Het resultaat laat zich vertalen door een praktische aanpak van creativiteit.

Gewoon kiezen tussen wit en zwart
Het nieuwe assortiment Inclusive-dispensers vormt een optimale mix van producten voor elk toilet en elke werkplek, van hotels, toprestaurants en kantoren tot productieomgevingen en ziekenhuizen. De heldere witte en stijlvolle zwarte dispensers zijn geschikt voor toiletruimtes van alle niveaus. Alle Katrin tissue-producten passen in de nieuwe dispensers. De keuze van de juiste dispenser voor uw specifieke situatie is erg eenvoudig.

Verantwoord en duurzaam
Wie Katrin en de moedermaatschappij Metsä Group kent, weet dat het bedrijf zich buitengewoon intensief inzet voor duurzaamheid. De naam verraadt het al, merkt Vodegel op: “Metsä is het Finse woord voor bos”. Hij vervolgt: “De meest praktische manier waarop wij uw ecologische voetafdruk kunnen verkleinen, is dispensers te produceren die op een betaalbare wijze gebruikmaken van onze tissueproducten. Onze dispensers zijn uitsluitend vervaardigd uit materialen, die veilig kunnen worden hergebruikt in het productieproces. De materialen kunnen bij de recycling eenvoudig van elkaar worden gescheiden. De dispensers zijn gemaakt van duurzaam ABS en polypropyleen plastic; beide kunnen volledig worden hergebruikt.”

Voorschriften en wetgeving
Dat Katrin Inclusive voldoet aan richtlijnen, voorschriften en wetgevingen, vertelt Vodegel ook: “Zo stelt bijvoorbeeld de European Accessibility Act richtlijnen die nationale en regionale wetgevingen verplichten. Onze certificaten garanderen dat onze klanten weten dat onze hygiëneproducten op verantwoorde wijze werden geproduceerd door een betrouwbare leverancier, dat ze afkomstig zijn uit gecertificeerde bossen en dat ze veilig te gebruiken zijn. We blijven trouw aan onze kwaliteitsnormen om te garanderen dat onze hygiëne-oplossingen het beste biedt waarop iedereen recht heeft.”

Onafhankelijk getest
Stel, u bent nóg niet overtuigd van het innovatieve, duurzame, praktische en hygiënische karakter van de Katrin Inclusive-dispenserlijn, dan tot slot nog even dit: “Om er zeker van te zijn dat onze nieuw ontworpen dispensers betrouwbaar functioneren (functionaliteit, veiligheid en bediening), hebben we deze door het onafhankelijke testinstituut Veritas laten certificeren. Bureau Veritas is wereldwijd vooraanstaand en erkend op het gebied van inspectie, classificatie en certificering met meer dan 66.500 medewerkers in meer dan 140 landen. Het bedrijf helpt ons ervoor te zorgen onze nieuwe dispensers voldoen aan alle eisen en voorschriften op het gebied van kwaliteit en veiligheid.” 

Over Katrin
Katrin is actief in 23 landen en werkt met een groep van 150 professionals. De producten worden gemaakt in 10 fabrieken in Finland, Zweden, Duitsland, Polen en Slowakije. Alle Katrin-producten zijn gecertificeerd met milieulabels als Nordic Swan en het Europese Ecolabel. Daarnaast zijn de productieprocessen ISO gecertificeerd. In 2007 en 2012 behaalde Metsä Tissue de tweede plaats in de WWF-lijst.

Gerelateerd artikel: Metsä-Tissue: “Economische groei en duurzaamheid kunnen zeker hand in hand gaan”

×