Vandaag: Nancy, Naima, Lydia, Alexandra en Hasan in finale Schoonmaker van het Jaar België

De jury van de verkiezing Schoonmaker van het Jaar heeft de bezoeken aan de 20 halve finalisten afgerond en heeft de 10 finalisten – 5 Belgische en 5 Nederlandse – gekozen. 10 schoonmaaktoppers maken zich op voor de feestelijke uitreiking op donderdag 13 december.

“Het waren inspirerende bezoeken, waarbij nog eens duidelijk werd wat een prachtig vak schoonmaken tot eigenlijk is. Mooi om te zien dat er zoveel vakkanjers in de schoonmaak rondlopen”, aldus juryvoorzitter Marjolijn Hoogendam. “Dat maakte de keuze er niet gemakkelijker op.”

Houvast vond de jury dan ook in de criteria: inzet, betrokkenheid, motivatie, opleiding, ervaring, gastvrijheid, kennis(overdracht), vaardigheden, actief op de werkvloer, plannen en organiseren, het kunnen lezen van het werkprogramma, en de relatie en communicatie met opdrachtgever, leidinggevende en eigen team.

Dit zijn de vijf finalisten België
(in alfabetische volgorde)

Nancy van Canegem, Het Facilitair Bedrijf – Vlaamse overheid
Nancy is zeer open minded en leergierig, waardoor zij als een van de eerste schoonmaaksters haar enthousiasme uitte over een proefproject met probiotische schoonmaakmiddelen. Ze zal nooit half werk afleveren en doet er alles aan om haar dagtaak tot een goed einde te brengen. Extra taken behoren daar ook toe. Nancy’s schoonmaakkwaliteiten zijn uitstekend en ze zal altijd haar collega’s een handje helpen. Ze haalt er voldoening uit als alles proper is en ze wil graag actief bezig zijn, perfect voor deze baan dus. Ze wil verder gaan dan het alledaagse, ze is gemotiveerd, staat actief op de werkvloer en denkt mee over de schoonmaakplanningen.

Naima Khalfaoui, Atalian
Naima is niet alleen zeer goede schoonmaakster, maar ook iemand die altijd (schater)lacht en voor wie niets te veel is. Met haar inzet zorgt ze er elke dag weer voor dat alles netjes is, tot grote tevredenheid van zowel haar verantwoordelijke als van de klant. Haar sterke motivatie straalt ze af op haar collega’s en ze vormen dan ook een hecht team. Complimenten neemt Naima altijd bescheiden en verlegen aan en ze begroet altijd iedereen die binnenkomt, of het nou een collega of bezoeker is.

Lydia Kuhn, Het Facilitair Bedrijf – Vlaamse overheid
Haar positieve houding, haar zin voor verantwoordelijkheid en onvermoeibare inzet maken dat Lydia zich onderscheidt van haar collega’s. Ze bewaakt de kwaliteit van de schoonmaak en als er ergens een ongelukje gebeurt, staat zij met een glimlach klaar om het op te ruimen. Uitzonderlijke taken zijn voor Lydia nooit te veel, ze helpt waar ze kan, ze kan goed met kritiek en veranderingen omgaan en levert goede kwaliteit met een hoog werktempo. Ze is oprecht geïnteresseerd in haar collega’s en staat altijd voor ze klaar, met een helpende hand, advies, of een luisterend oor. Ze is iemand op wie je altijd kan rekenen en Lydia is onmisbaar in haar team.

Alexandra Rosu, EW Facility Services
In haar rol als eerste kamermeisje bij Hotel Franq, zorgt Alexandra niet alleen voor een schoon hotel, maar ze zorgt er ook voor dat het team zich elke dag thuis voelt op de werkvloer. Ze is een rots in de branding, zowel voor alle teamleden, als voor de klant. “Nee” staat niet in haar woordenboek en ze gaat altijd tot het uiterste. Alexandra toont een onaflatende inzet en een goed probleemoplossend denken. Ze is vriendelijk, gastvrij, goedgemutst en een echte doorzetter. Ze start elke dag en elke uitdaging met een glimlach, wat uitstraalt op haar team.

Hasan Saglam, GOM Fleet Services
Hasan is niet alleen geliefd bij zijn collega’s, maar ook de klanten zien hem graag komen. Dat komt onder andere door zijn altijd-aanwezige glimlach, maar ook door zijn ongelofelijke doorzettingsvermogen en zijn oplossingsgerichtheid. Hasan is een perfectionist, geëngageerd en geïnteresseerd in wat hij doet. Naast zijn uitstekende reinigingskunsten, kan hij ook goed omgaan met klanten. Zo goed zelfs, dat verschillende klanten gevraagd hebben of hij niet vast kan komen werken. Zelf wil hij liever mobiel blijven.

Feestelijke uitreiking
Uit de beoordeling op deze aspecten kwamen vijf finalisten voor België en vijf finalisten in Nederland naar voren. Zij staan op donderdag 13 december in de finale van de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2018 van België en Nederland. De feestelijke uitreiking vindt plaats van 15.00 tot 20.00 uur in het Klasse Theater in Tilburg. Meer informatie www.goldenserviceawards.be.

 

×