Federgon wil evolutie in 15-jarig dienstenchequesysteem

De dienstencheques, die binnenkort hun 15e verjaardag vieren, vormen een performant systeem, maar er is nog ruimte voor verbetering, meldt Federgon. De sectorfederatie roept op om het systeem bijvoorbeeld op prijs te verbeteren en een koppeling met inflatie te maken. Een evolutie, geen revolutie.

Federgon – de federatie van HR-dienstverleners – stelt vast dat de dienstencheques uitgegroeid zijn tot een volwassen sector met ruim 140.000 werknemers, vaak afkomstig uit kansengroepen. Indirect zorgen zij voor nog eens 22.000 voltijdse banen. Meer dan een miljoen huishoudens gebruiken de cheques, die sinds 2014 9 euro kosten (voor de eerste 400 stuks). “De Belgische dienstencheques vormen een voorbeeld van goede praktijk op Europees niveau”, aldus Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon.

In verband met de auteursrechtelijke bescherming van dit artikel is enkel een samenvatting opgenomen. Voor het hele artikel met alle verbeteringen en veranderingen in het dienstenchequesysteem die Federgon voorstelt, klikt u op deze link naar Moneytalk.

 

×