Dealers omarmen innoverende technieken op VDSV-studiedag

Wat brengt de toekomst ons qua schoonmaaktechnieken? Op 11 maart vormde Congrescentrum De Montil in Essene het toneel voor de jaarlijkse studiedag met workshops van de donateurs van de VSDV, de vereniging van Verantwoordelijken Schoonmaak en Dienstverlening in Verzorginstellingen. In de Jupiter- en Pluto-zalen brachten zes van de vijftien VSDV-donateurs de circa veertig aanwezige leden zo mogelijk naar een hoger niveau en richtten hun blik op hedendaagse en toekomstige mogelijkheden in schoonmaaktechnieken.

VSDV - groepsfoto Schoonmaakjournaal_5595

Traditiegetrouw organiseert het bestuur van VSDV, onder leiding van voorzitter Bart Cleymans, haar leden uit voor een statutaire vergadering medio maart. De vereniging koos opnieuw voor de formule met workshops; ditmaal met het thema Update 2014. VSDV telt vijftien donateurs: Alpheios, Boma, Cleaning Masters, Diversey, Dumoulin, Ecolab, CleanLeaseFortex, Gesco Industrial Cleaning Machines, LDL Equipment, Primus, Salburis, Sarco, SCA Hygiene Products, Sodexo en Vileda Professional. Zes van hen verzorgde op 11 maart in drie rondes een workshop voor de VSDV-leden.

Toekomst
Op het programma van Diversey en Primus stonden de noviteiten rond wassen, waarbij het team van Diversey de mogelijkheden van het wassen en ontsmetten bij lage temperaturen toelichtte en Primus een kijkje nam in de techniek van Eco-wassen. Vakgroothandel Boma vulde de workshop in met het Clean Air Concept. De gevolgen van stof in een patiëntenomgeving kunnen groot zijn; welke alternatieven zijn er? Dat die keuze belangrijk is, is een feit. Want “vandaag beslissen wij over de toekomst van onze kinderen”, was een helder besluit van Theo Zils en Marc Celen van Boma. Dat zette iedereen aan het denken. Zo ook gebeurde dat door de bijdrage van Dominique Schaeverbeke, cleaningconsultant bij Salubris. Haar onderwerp Handhygiëne is een alledaags, maar nog altijd nijpend probleem. Dat circa 120.000 mensen jaarlijks een zorginfectie oplopen en er duizend gevallen van overlijden te betreuren zijn, mogen het nijpende probleem bevestigen.

Voor iedereen
Leren waar en wanneer je wilt, is tegenwoordig mogelijk met het E-learning programma van Alpheios. Onder begeleiding van Sophie kreeg de workshopgroep praktische stellingen voorgelegd, waarbij zij konden kiezen tussen eens en oneens. Een mooie invulling van een workshop om aandacht te vestigen op traditioneel versus toekomstig opleiden. Tot slot was er de workshop van Ecolab over Vario werkwagens door Bernard Goeminne, key accountmanager bij Ecolab. De Mobilette Vario maxx en Vario flexx zijn compacte, handige en zeer flexibele werkwagens, waarvan de samenstelling aangepast kan worden aan de individuele noden van de sites en individuele gebruikers.

Contacten
Een van de doelstellingen van de VSDV-studiedagen is om de contacten tussen leden en donateurs annex leveranciers te optimaliseren. Dat doel is zeker behaald tijdens de recente studiedag op 11 maart, want afgezien van de interesse in de workshops verdubbelde de animo voor de receptie met aansluitende lunch in De Montil in Essene.

×