Nilfisk ‘backpack’ rugstofzuiger boost in vermogen

januari 23, 2018 in Innovaties, België

Nilfisk introduceert een nieuwe accu-aangedreven rugstofzuiger met ongeëvenaarde laadtijd en een boost-functie voor lastige klussen. Een nieuwe stap vooruit naar meer mobiliteit en flexibiliteit in het schoonmaken.

Een kabel meeslepen tussen de stoelen in een theaterzaal; proberen te voorkomen dat mensen over een netsnoer struikelen in een supermarkt of het netsnoer tot zijn maximum oprekken om lastige plekjes in een vliegtuig, trein of bus te bereiken. Mensen in de schoonmaakbranche zijn wel iets gewend. Maar toch zijn er toepassingen waarbij conventionele stofzuigers met een netsnoer u voor uitdagingen stellen.

Verhoogde flexibiliteit en veiligheid
In de afgelopen jaren is in de schoonmaakbranche een toename van de aantallen accu-aangedreven stofzuigers zichtbaar geweest. Een ontwikkeling – zij het in een gematigder tempo – die de vooruitgang weerspiegelt die bij elektrisch gereedschap heeft plaatsgevonden.

Hoewel er significante verschillen zijn tussen de toepassingen waarin elektrische gereedschappen en schoonmaakapparaten worden gebruikt, kan de schoonmaakbranche veel leren van deze ontwikkeling.

“De introductie van de accu-aangedreven elektrische gereedschappen heeft de mobiliteit en flexibiliteit enorm verbeterd voor de gebruikers”, zegt Anthony Evans, Director of Product Management bij Nilfisk en voegt daaraan toe: “We hebben in de afgelopen jaren inspanningen verricht met de visie om dezelfde vrijheid te creëren voor de mensen in de schoonmaakbranche – zonder concessies te doen aan de prestaties en de functionaliteit”.

Super snellader op verlanglijstje
Als resultaat hiervan heeft Nilfisk de Nilfisk GD5 Battery gelanceerd. Als lichtgewicht ‘backpack’-model zonder netsnoer is deze zuiger bijzonder geschikt voor schoonmaakwerk van kamer naar kamer en voor schoonmaak in lastige ruimtes zoals het interieur van liften en trappenhuizen. Maar volgens Anthony Evans van Nilfisk is deze verhoogde flexibiliteit alleen relevant, wanneer het goed zit met de schoonmaak- en accukwaliteit. Een ongeëvenaarde laadtijd in combinatie met de boostfunctie stond op het verlanglijstje tijdens de ontwikkeling van dit nieuwe product.

“Veel van de vroege accu-aangedreven stofzuigers hadden lange laadtijden en onvoldoende vermogen voor lastigere taken of diepe reinigingswerkzaamheden. We zijn ervan overtuigd dat we deze problemen met de Nilfisk GD5 Battery hebben opgelost”.

Nilfisk GD5 Battery wordt in januari 2018 gelanceerd.

Feiten Nilfisk GD5 Battery
2-Standen motor voor hoge productiviteit
exceptionele werktijd tot 60 minuten op een 36V lithium-accu
korte laadtijd die de accu binnen 40 minuten naar 90% brengt
wisselen van twee accu’s tussen de stofzuiger en de lader maakt non-stop gebruik mogelijk
boost-functie biedt het vermogen voor een diepe reiniging en zwaardere schoonmaaktaken.

Delen