Kärcher nieuwe stofzuigerrange 100% conform nieuwe energienorm

oktober 3, 2017 in België

Karcher stofzuiger nieuwe energienormOp 1 september 2017 werd een nieuwe Europese richtlijn voor stofzuigers van kracht: voortaan mag een stofzuiger nog maar een maximaal vermogen van 900 watt hebben. Bovendien werd ook het maximaal jaarlijks energieverbruik beperkt tot 43 kWh. Met deze strengere regelgeving wil Europa tegen 2020 ieder jaar een significante hoeveelheid energie besparen. Met zijn nieuwe eco-range stofzuigers in het Home & Garden-assortiment voor particulieren levert specialist in reinigingsapparatuur Kärcher een mooie bijdrage aan die doelstelling.

In het verlengde van deze richtlijn werd een nieuw Europees energielabel ingevoerd, gebaseerd op 5 parameters: uitstoot, energieverbruik per jaar (A tot G), geluidsniveau, zuigkracht op harde vloeren en tapijt, en motorvermogen. De Kärcher-stofzuigers beantwoorden stuk voor stuk aan de Europese vereisten van dat energielabel.

Voorbeelden
De VC 2 bijvoorbeeld, met zijn HEPA 12 filter – bij de Premium versie zelfs HEPA 13 – met minimale stofuitstoot en extreem laag geluidsniveau. Hij zorgt voor een grondige reiniging van zowel vloeren als tapijten, net als de VC 6, die met zijn energie-efficiënte motor garant staat voor een laag energieverbruik. Ook in dit toestel werd een speciale HEPA 12 filter geïntegreerd voor schone lucht. Datzelfde geldt voor de VC 3, een multi-cyclone stofzuiger die werkt zonder stofzakken en die op geen enkel moment moet inboeten aan zuigkracht. De compacte VC 5 handstofzuiger heeft ook geen stofzak en dankt zijn krachtige prestaties aan de speciaal voor dit toestel ontwikkelde, omschakelbare zuigmond die bovendien een lager stroomverbruik vraagt.

Kärcher VC 6
Ten slotte is er nog de DS 6 stofzuiger met zijn geoptimaliseerde energie-efficiënte motor en zijn innovatieve waterfiltertechnologie. Met zijn meervoudige filtersysteem  – waterfilter, uitwasbare tussenfilter en HEPA 13 filter –  zorgt dit nieuwe toestel voor een 99,95% stofvrije, schonere afvoerlucht.

Al deze toestellen hebben energie-efficiëntieklasse A of A+. Ook op vlak van vermogen blijven ze allemaal onder de maximale waarde van de actuele Europese energienorm.

Delen