De Mangelaar neemt dienstenchequebedrijf Fix en Clean over

oktober 11, 2018 in België

Met enige trots laat Frederik Braeckman, gedelegeerd bestuurder bij BVBA De Mangelaar, weten dat zijn bedrijf de overname heeft kunnen afronden van sectorgenoot BVBA Fix en Clean.  Meteen betekent deze overname een negende vestiging voor BVBA de Mangelaar binnen Oost-Vlaanderen.

“Na de opening van ons kantoor in Ertvelde vorig jaar past deze overname perfect binnen onze groeiplannen”, vertelt Frederik Braeckman. “Nu we een sterke positie hebben verworven binnen de Gentse Kanaalregio, hebben we als bedrijf gekozen om onze activiteiten verder te gaan uitbreiden richting het Waasland en Meetjesland, dit volgens het olievlekprincipe. We vinden het immers zeer belangrijk dat onze werknemers dichtbij huis aan de slag kunnen. Dit moet één van de kernpijlers blijven van ons bedrijf binnen het kader van werkbaar werk.”

Keuzes maken
“De beslissing om onze zaak over te laten was geen gemakkelijke keuze”, zegt Ann Seghers van Fix en Clean. “Echter werd het tijd om te kiezen voor een rustiger leven en volop te gaan genieten van mijn vrije tijd. Verschillende kandidaten boden zich aan, maar met BVBA De Mangelaar vond ik uiteindelijk een bedrijf terug welke dezelfde normen en waarden hanteerde naar de werknemers. Dit was, samen met het behoud van de werkgelegenheid, de belangrijkste factor om te kiezen voor BVBA De Mangelaar als overnemer. De collega’s van poetsdienst Fix en Clean, actief binnen de regio rondom De Klinge en Sint-Gillis-Waas, zullen in goede handen zijn bij BVBA De Mangelaar. De klanten zullen eerstdaags een schrijven ontvangen via hun huishoudhulp over de overname, die doorgaat per 15 oktober. ”

Toekomstperspectief
Met deze overname zal BVBA De Mangelaar nu een 250 tal huishoudhulpen in dienst hebben verspreid over de regio’s Meetjesland, Gentse Kanaalzone en het Waasland. “Het is uitermate de bedoeling om blijvend in te zetten op het familiale karakter van het bedrijf. Verder blijft de professionalisering en verdere digitalisering van onze dienstverlening een prioriteit binnen onze bedrijfsvoering”, stelt Frederik Braeckman. Zo wordt op dit moment een app ontwikkeld om de dienstverlening met klanten nog beter, sneller en interactiever te maken. Naar de toekomst wenst BVBA De Mangelaar zijn dienstverlening verder uit te breiden naar het Meetjesland. Ook in deze regio hoopt BVBA De Mangelaar binnen het jaar zijn activiteiten te versterken via het openen van kantoren en overnames van dienstenchequebedrijven.

Op de foto neemt Frederik Braeckman (BVBA De Mangelaar) de sleutel in ontvangst van Ann Seghers (Fix&Clean)

Delen